search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:32
MENU CLOSE

Φυλάκιση 25 ετών στον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων» για απάτη δισεκατομμυρίων δολαρίων

28.03.2024 18:37
Bankman-Fried

Ο Σαμ Μπάνκμαν Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση την Πέμπτη για απάτη ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX που ίδρυσε, στο κύκνειο άσμα του πρώην δισεκατομμυριούχου και «παιδιού θαύματος».

Ο περιφερειακός δικαστής Λούις Κάπλαν ανακοίνωσε την ποινή σε ακρόαση στο δικαστήριο του Μανχάταν, αφού απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι οι πελάτες του FTX δεν έχασαν πραγματικά χρήματα και τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του.

Δικαστήριο έκρινε τον Μπάνκμαν Φριντ ένοχο στις 2 Νοεμβρίου για επτά κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας που προέκυψαν από την κατάρρευση της FTX το 2022 σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στις ΗΠΑ.

Ο δικαστής είπε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε δείξει καμία μεταμέλεια.

«Ήξερε ότι ήταν λάθος», είπε ο Κάπλαν. «Ήξερε ότι ήταν εγκληματικό. Μετανιώνει που έβαλε ένα πολύ κακό στοίχημα σχετικά με την πιθανότητα να πιαστεί. Αλλά δεν πρόκειται να παραδεχτεί τίποτα, όπως είναι δικαίωμά του».

Ο Μπάνκμαν Φριντ στάθηκε με τα χέρια του σφιγμένα μπροστά του καθώς ο Κάπλαν διάβαζε την ποινή.

Ο Κάπλαν είπε ότι διαπίστωσε ότι οι πελάτες της FTX έχασαν 8 δισεκατομμύρια δολάρια, οι επενδυτές μετοχών της FTX έχασαν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια και ότι οι δανειστές στο hedge fund της Alameda Research που ίδρυσε ο κατηγορούμενος έχασαν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι οι πελάτες και οι πιστωτές FTX θα πληρωθούν πλήρως είναι παραπλανητικός, είναι λογικά εσφαλμένος, είναι κερδοσκοπικός», είπε ο δικαστής. «Ένας κλέφτης που παίρνει τα λάφυρά του στο Λας Βέγκας και στοιχηματίζει με επιτυχία τα κλεμμένα χρήματα δεν δικαιούται έκπτωση στην ποινή χρησιμοποιώντας τα κέρδη του για να επιστρέψει όσα έκλεψε».

Διαβάστε επίσης:

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα:  Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της

Κάρολος: Ουδέν σχόλιο για την υγεία του και την Κέιτ Μίντλετον στο μήνυμά του για το Πάσχα – Ηχογραφήθηκε πριν δύο εβδομάδες

Πώς η ιστορία μιας καρακάξας έγινε πολιτικό ζήτημα στην Αυστραλία (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:30