Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
«Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους ότι μια 28χρονη γυναίκα δολοφονείται από πρώην σύντροφό της και μάλιστα έξω από ένα Αστυνομικό Τμήμα, όπου είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια και προστασία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει:
«Επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τον “Γολγοθά” που συχνά αντιμετωπίζουν γυναίκες σε παρόμοια περιστατικά, από την αστυνομική αυθαιρεσία και αδιαφορία, ακόμη και για στοιχειώδη μέτρα προστασίας, όπως η συνοδεία ενός περιπολικού, μέχρι τις χρονοβόρες πολυδάπανες νομικές διαδικασίες και τις τραγικές ελλείψεις σε συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες.
Είναι πρόκληση η κυβέρνηση της ΝΔ να διαφημίζει μέτρα, όπως το panic button, που είναι ανεπαρκή, αφήνοντας τις γυναίκες απροστάτευτες ακόμα και με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Αποτελεί δε διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που λογαριάζουν ως “κόστος” τα αναγκαία μέτρα ολόπλευρης κοινωνικής προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία».
«Απαιτείται να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων των ευθυνών των αστυνομικών αρχών» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
Διαβάστε επίσης:
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Ο γιος μου έχει πεθάνει για μένα», λέει η μητέρα του δράστη
Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.