search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:09
MENU CLOSE

Στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Γεραπετρίτης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η Ουκρανία

03.04.2024 09:17
gerapetritis_new

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη 3 Απριλίου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης της σημερινής Συνεδρίασης είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ασφάλεια στη Νότια Γειτονία εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον στις 9-11 Ιουλίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί, στη συνέχεια, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Άντονι Μπλίνκεν, με αφορμή την 75η επέτειο από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Αύριο, Πέμπτη 4 Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρευρεθεί σε ειδική τελετή για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, τέλος, θα παραστεί στη Συνεδρίαση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ με τους εταίρους του Ινδο-Ειρηνικού, ήτοι Αυστραλίας, Ιαπωνίας, Νέας Ζηλανδίας και Νότιας Κορέας, παρουσία και του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Διαβάστε επίσης:

Στη Θεσσαλία ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Θα μιλήσει το βράδυ στη Λάρισα

Μητσοτάκης: Το βλέμμα στο συνέδριο, το μυαλό στις ευρωεκλογές – Τι θα κάνουν οι πρώην, Σαμαράς και Καραμανλής

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί εκ νέου σε μια εκλογική διαδικασία, με μόνο όχημα την τοξικότητα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:04