search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:15
MENU CLOSE

Ένοπλη επίθεση στη Μόσχα: Το Κίεβο αρνείται κάθε ανάμειξη – Να μη συνδεθεί το συμβάν με την Ουκρανία, ζητούν και οι ΗΠΑ – Τι απαντά η Ζαχάροβα

22.03.2024 21:54
kouleba – zaxarova 987- new

Αρνείται κάθε ανάμειξη στο μακελειό στη Μόσχα με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες η Ουκρανία, την ώρα που και ο Λευκός Οίκος σπεύδει να δηλώσει ότι δεν πρέπει να συνδεθεί σε τόσο πρώιμο στάδιο η επίθεση στον συναυλιακό χώρο στη ρωσική πρωτεύουσα με την Ουκρανία.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με το μακελειό στη Μόσχα.

Την ίδια ώρα , η λεγεώνα Ελευθερία για τη Ρωσία, παραστρατιωτική οργάνωση Ρώσων μαχητών που αντιτίθεται στο Κρεμλίνο και έχει την έδρα της στην Ουκρανία, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στη φονική ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας.

«Υπογραμμίζουμε ότι η Λεγεώνα δεν πολεμά τους Ρώσους πολίτες», δήλωσε η οργάνωση που καθιστά υπεύθυνο «το τρομοκρατικό καθεστώς του Πούτιν».

Από την πλευρά των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε «οι σκέψεις του είναι στα θύματα της φρικτής επίθεσης» που σημειώθηκε νωρίτερα απόψε σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα», επικαλούμενος «φρικτές και δύσκολες εικόνες» από το σημείο των πυροβολισμών.

«Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν «να έχουν περισσότερες πληροφορίες».

Ο Κίρμπι δήλωσε επίσης ότι ο Λευκός Οίκος «δεν έχει καμία ένδειξη επί του παρόντος ότι η Ουκρανία ή Ουκρανοί εμπλέκονται» στην επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα.

«Θα συμβούλευα να μην υπάρξει, σε τόσο πρώιμο στάδιο, σύνδεση με την Ουκρανία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ζαχάροβα: Ο Λευκός Οίκος δεν έχει δικαίωμα να εκδίδει συγχωροχάρτια σε κανέναν

Άμεση ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα στις αμερικανικές παραινέσεις για το μακελειό στη Μόσχα.

«Ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν είδε καμία ένδειξη ότι η Ουκρανία ή οι Ουκρανοί εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Με ποια βάση οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον εξάγουν συμπεράσματα για την αθωότητα οποιουδήποτε εν μέσω μιας τραγωδίας; Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ή είχαν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με αυτό, τότε πρέπει να μεταφερθούν αμέσως στη ρωσική πλευρά. Και αν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, τότε ο Λευκός Οίκος δεν έχει δικαίωμα να εκδίδει συγχωροχάρτια σε κανέναν. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, όπως δήλωσε η ρωσική ηγεσία, θα ταυτοποιηθούν από τις αρμόδιες αρχές».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς το «τερατώδες έγκλημα».

Διαβάστε επίσης:

Βασιλιάς Κάρολος: «Περήφανος» που η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε «κουράγιο» να μιλήσει

Μόσχα: Η στιγμή που ένοπλοι ανοίγουν πυρ στον συναυλιακό χώρο, εκτελούσαν εν ψυχρώ – Ούρλιαζε και έτρεχε να γλιτώσει ο κόσμος – Ασύλληπτα βίντεο

Πώς ο Ουίλιαμ ανακάλυψε ότι η Κέιτ είχε καρκίνο λίγο πριν παρευρεθεί στην επιμνημόσυνη τελετή για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42