search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:41
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από τη Λέσβο: Η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα

19.04.2024 12:37
mitsotakis_lesvos_0

Την ελληνοτουρκική προσέγγιση, με αφορμή την πιλοτική εφαρμογή από τα τέλη Μαρτίου της χορήγησης visa με διαδικασία express για επισκέπτες από την Τουρκία, εξήρε ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλίνη.

«Το πρόγραμμα αυτό είναι και η έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας έχει απτά πραγματικά αποτελέσματα, πρώτα και πάνω απ’ όλα για τους νησιώτες μας, οι οποίοι είναι και οι πρώτοι οι οποίοι θέλουν να ζούμε σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας με τον γείτονά μας και να έχουμε προφανώς και τα οικονομικά οφέλη από αυτήν την τακτική επικοινωνία, η οποία δρομολογείται τις τελευταίες εβδομάδες και θα ενισχυθεί από δω και στο εξής», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επισκέπτες από την Τουρκία που είχαν φτάσει λίγο νωρίτερα στο λιμάνι και ξεναγήθηκε στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις όπου γίνεται η διαδικασία έκδοσης visa από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη.

«Βλέπετε ένα πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί και λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά, είναι το πρόγραμμα διευκόλυνσης βίζας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι δεν διαθέτουν βίζα, ουσιαστικά να την αποκτήσουν εντός λίγων λεπτών. Αυτό το οποίο φαίνεται σήμερα τόσο εύκολο και αυτονόητο χρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά για να υλοποιηθεί και μεγάλη προσπάθεια από τον Υπουργό, καθώς είναι το μόνο τέτοιο πρόγραμμα διευκόλυνσης βίζας το οποίο σήμερα “τρέχει” σε όλη τη ζώνη του Σένγκεν», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Προσέθεσε, δε, ότι «προφανώς δεν θα ήταν εφικτό να δρομολογήσουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα, εάν η χώρα μας δεν είχε ανακτήσει την αξιοπιστία την οποία είχε απωλέσει τα τελευταία χρόνια, έτσι ώστε και οι ευρωπαϊκές αρχές να γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μία σοβαρή χώρα, η οποία μπορεί -και με μεγάλη ταχύτητα- να επεξεργάζεται αιτήσεις βίζα για είσοδο εντός της ζώνης του Σένγκεν, με ταχύτητα και απόλυτη ασφάλεια» και υπενθύμισε ότι «το πρόγραμμα αφορά 10 νησιά τελικά και 14 λιμάνια -τα υπόλοιπα νησιά θα ενταχθούν μέχρι το τέλος του μήνα Απριλίου- και προσβλέπουμε, ειδικά εδώ για τη Λέσβο, σε πολλούς περισσότερους επισκέπτες».

Σύμφωνα με ενημέρωση από την κυβέρνηση, μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023, ενισχύοντας την τοπική οικονομία πριν το απόγειο της τουριστικής περιόδου και συμβάλλοντας στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.

Διαβάστε επίσης

Η Μάρω Δούκα επίσημα υποψήφια στις ευρωεκλογές με τη Νέα Αριστερά (Video)

Η μεγάλη ανάσα της Μetron Αnalysis για την κυβέρνηση και το σχέδιο επαναπροσέγγισης των δεξιών ψηφοφόρων της Ν.Δ.

Νέα Αριστερά: Άνεμος αισιοδοξίας για την εκλογή ευρωβουλευτή – «Σκανάρουν» Κασσελάκη, πρεσάρουν ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42