search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:15
MENU CLOSE

Νέα Αριστερά: Άνεμος αισιοδοξίας για την εκλογή ευρωβουλευτή – «Σκανάρουν» Κασσελάκη, πρεσάρουν ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2330
18/04/2024
19.04.2024 08:07
nea_aristera_new

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στη Νέα Αριστερά ύστερα από σειρά δημοσκοπήσεων που την εμφανίζουν, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, στο 4%, και δη με τις μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζονται.

Για την ακρίβεια μέχρι στιγμής σε τρεις δημοσκοπήσεις, αυτές των εταιρειών Palmos Analysis, Interview και Prorata, η Νέα Αριστερά καταγράφεται από 4,1% μέχρι 4,5%.

Αν συνεχιστεί η πορεία αυτή, εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να εκλέξουν έναν ευρωβουλευτή, ενώ το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι πως το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο, που με τη δεύτερη κατανομή θα εκλέξουν και δεύτερο.

Σαφώς, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς ώς την 9η Ιουνίου και προς το παρόν εστιάζουν στην προεκλογική καθημερινότητα με πυκνές παρεμβάσεις και περιοδείες, στην προσπάθεια να δημιουργήσουν γεγονότα, και, τέλος, στην «αποψίλωση» του ΣΥΡΙΖΑ από αριστερούς ψηφοφόρους.

Διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις εκείνων των εταιρειών που καταγράφουν μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζουν ιδιαίτερα στην πίεση προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο που σήκωσαν το ζήτημα της συνάντησης Κασσελάκη με την αμερικανική φιλοϊσραηλινή οργάνωση AIPAC (American Israeli Public Affairs Committee) στη Νέα Υόρκη. Αντιθέτως, ήταν ενδεικτική κίνηση της τακτικής που ακολουθούν – δείχνουν να «σκανάρουν» κάθε κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως του νέου αρχηγού του. Μετά και τα δημοσιεύματα που προκλήθηκαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συνάντηση με το αιτιολογικό ότι είχε προγραμματιστεί από μέρες, πριν από τις τελευταίες εξελίξεις με την επίθεση του Ιράν και μετά την «απροθυμία του Ισραήλ να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση». Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κωστής Καρπόζηλος επισήμανε με ανάρτησή του την επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συναντήσει – και μάλιστα «σε μια όχι αδιάφορη στιγμή» – την «πιο σκληρή, συντηρητική και φιλοπόλεμη οργάνωση που λειτουργεί ως το λόμπι του κόμματος Λικούντ και του κράτους του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Πάντως, από το επιτελείο της Νέας Αριστεράς θεωρούν σημαντικό ότι έχουν κάποιες εισροές και από το ΠΑΣΟΚ, προς το οποίο έχουν ανεβάσει τους τόνους της κριτικής τους.

Στο μεταξύ έως αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Αριστεράς (απομένουν ακόμη 14 υποψήφιοι, ενώ έχουν παρουσιαστεί 28), το οποίο, στη λογική των στελεχών της, είναι ένας ακόμη τρόπος διαχωρισμού της από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: «Τα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος αναπαράγουν αδιέξοδες και προβληματικές πρακτικές: από τα celebrities του τίποτα και τους περιφερόμενους πολιτευτές μέχρι την αναβάπτιση ακροδεξιών φωνών σε εθνικά σύμβολα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Σε αντιδιαστολή με αυτά, σημείωσε πως «εδώ οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες έχουν άλλα χαρακτηριστικά. Πολιτική συγκρότηση, κοινωνικές αναφορές, αγώνες για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της Δημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση αλλάζει τακτική ενόψει ευρωεκλογών

«Ναρκοπέδιο» η βόρεια Ελλάδα για τη ΝΔ – Tο στοίχημα με τον Φρέντι Μπελέρη

Φόβος για μια νέα ενεργειακή καταιγίδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42