search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:10
MENU CLOSE

Πυρ ομαδόν για τον νέο δικαστικό χάρτη 

23.04.2024 15:25
vouli epitroppi 87- new

Αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής πυροδοτεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν με δριμύτητα στην κυβέρνηση, αποκαλώντας –μεταξύ άλλων- τον Γιώργο Φλωρίδη «καταστροφέα του θεσμού των ειρηνοδικείων».

Για ενοποιήσεις που γίνονται άγαρμπα και βίαια έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης για να τονίσει ότι εξαγριώνεται η μισή Ελλάδα. «Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση επιλέγει την εβδομάδα των Παθών για να το περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής, πολιτικά αζημίως», είπε, χαρακτηρίζοντας έωλο και πλασματικό τον ισχυρισμό της κυβέρνησης περί σημαντικής μείωσης του κόστους απονομής Δικαιοσύνης, καθώς –όπως είπε- στηρίζεται σε μπακαλίστικα  στοιχεία. «Θα μείνετε στην ιστορία ως άνθρωπος που δημιούργησε ένα απίστευτο αλαλούμ στον χώρο της Δικαιοσύνης», ανέφερε, ενώ για «μνημείο υποκρισίας και προχειρότητας που τροφοδοτεί αχρείαστους και επικίνδυνους τοπικισμούς», έκανε λόγο η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ και καταλόγισε καθεστωτισμό στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Πυρά εξαπέλυσαν και τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Φλωρίδης επέλεξε να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του. «Το σημερινό ΠΑΣΟΚ αρνείται να συνδεθεί με τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια των Ελευθερίου Βενιζέλου, Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου και επιλέγει να γίνει πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, γυρνώντας πιο πίσω και από τον 19ο αιώνα», είπε και αναφερόμενος στην ουσία του νομοσχεδίου, το οποίο περιέγραψε «ως εθνικό στόχο που επιδιώκεται εδώ και 113 χρόνια», επισήμανε ότι οι διατάξεις που ενοποιούν τους πρωτοβάθμιους δικαστές, με την αναβάθμιση των ειρηνοδικών σε πρωτοδίκες, μπαίνουν στη μάχη της γρήγορης απονομής Δικαιοσύνης 1.000 δικαστές.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική κόντρα για τους «Σπαρτιάτες»: Επίθεση κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά η Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ για «Σπαρτιάτες»: «Εμφανής και πολυεπίπεδη η αποτυχία της κυβέρνησης – Πιστεύουμε ότι ο Άρειος Πάγος θα πράξει το σωστό»

Κασσελάκης για την έκθεση του State Department: «Ο πρωθυπουργός να αφήσει τις θεωρίες συνωμοσίας να κοιταχτεί στον καθρέφτη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:07