search
ΤΕΤΑΡΤΗ 02.07.2025 03:02
MENU CLOSE

Η Τουρκία αναστέλλει το εμπόριο με το Ισραήλ μέχρι να εξασφαλιστεί μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα

03.05.2024 12:35
gaza

Ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου, Ομέρ Μπολάτ, δήλωσε ότι η αναστολή των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας με το Ισραήλ θα συνεχιστεί έως ότου εξασφαλιστεί μια μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα καθώς και η απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

Η Τουρκία ανέστειλε χθες όλες τις εξαγωγές και τις εισαγωγές προς και από το Ισραήλ, επικαλούμενη την «επιδείνωση της ανθρωπιστικής τραγωδίας» στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η ασυμβίβαστη στάση του Ισραήλ και η επιδείνωση της κατάστασης στη Γάζα οδήγησε την Τουρκία στην αναστολή του εμπορίου, δήλωσε ο Μπολάτ σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ανακοινώνοντας στοιχεία για τις εμπορικές συναλλαγές του Απριλίου. Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών διαμορφώθηκε στα 6,8 δισεκ. δολάρια το 2023.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό – Οχτώ τραυματίες

Χαμάς: Εξετάζεται με «θετικό πνεύμα» η πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Βραζιλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί και 60 αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 02.07.2025 01:52