search
ΤΕΤΑΡΤΗ 16.07.2025 10:57
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα μαύρα μαντάτα του ΟΟΣΑ για τις ξένες επενδύσεις… άσπρα

08.05.2024 21:32
syriza_logo_new

Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε tweet του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις Ξένες Άμεσες Επενδύσεις στην Ελλάδα, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εγκαλεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί, μέσω του υπουργού Υγείας να κάνει τα μαύρα μαντάτα του ΟΟΣΑ… άσπρα για τις ροές κεφαλαίων στις Ξένες Άμεσες Επενδύσεις (ΞΑΕ). 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί, διά του κ. Γεωργιάδη, να κάνει… άσπρα τα μαύρα μαντάτα του ΟΟΣΑ για τις ροές κεφαλαίων στις Ξένες Άμεσες Επενδύσεις (ΞΑΕ). 

Μάταια, όμως. 

Εκτός από τον ΟΟΣΑ, και η Eurostat καταγράφει ότι οι ΞΑΕ βυθίστηκαν το 2023 κατά 40%.

Τα έργα και οι ημέρες της Ν.Δ. δεν διαστρεβλώνονται. 

● Το 2023, η Ελλάδα ήταν 15η στην Ε.Ε. σε ξένες επενδύσεις προς ΑΕΠ. 

● Το 2023, οι ΞΑΕ ήταν χαμηλότερες ακόμα και από το καχεκτικό -λόγω πανδημίας- 2021 (4,4 δισ. έναντι 5,5 δισ. ευρώ). 

● Την περίοδο 2022-2023, η χώρα είχε (αντιπαραγωγική) αύξηση μόνο στις ξένες επενδύσεις σε ακίνητα (+50,6%).

● Για το 2023, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προέβλεπε 15% αύξηση επενδύσεων και η ΕΛΣΤΑΤ την «προσγείωσε» στο 4%.

Όπως, πολλάκις, έχουν αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Ελλάδα είναι 21η στην Ε.Ε. στην πραγματική ανάπτυξη, τελευταία στις ιδιωτικές επενδύσεις, 2η από το τέλος στην αγοραστική δύναμη, αλλά και 2η από την κορυφή στους έμμεσους φόρους.

Το επιβεβαιώνουν και οι διεθνείς Οργανισμοί.

Τα αποτελέσματα για τα οποία δούλεψαν η Ν.Δ. και ο κ. Γεωργιάδης είναι ολότελα δικά τους» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε υπερήφανος για όσα πέτυχε στο υπουργείο Ανάπτυξης από το 2019 έως το 2023.

Διαβάστε επίσης:

Με «τα τα τα» το προεκλογικό Tiktok του Μητσοτάκη – Με Μαρίνα Σάττι και αναβάθμιση Peanut σε…«ευρωκομματόσκυλο»

Έντι Ράμα: Δηλώνει έκπληκτος από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης – Πλήρης στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος-χορηγός της Χρυσής Αυγής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16.07.2025 10:57