search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 17:45
MENU CLOSE

Στο σφυρί κινδυνεύει να βγει η Graceland – Η εγγονή του Έλβις προσπαθεί να τη σώσει

21.05.2024 17:31
Graceland

Η ιστορική Graceland του Έλβις Πρίσλεϊ θα βγει στο σφυρί καθώς η κόρη του φέρεται να μην έχει αποπληρώσει δάνειο ύψους 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων και η εγγονή του θρύλου του ροκ΄εν΄ρολ προσπαθεί να παγώσει τη διαδικασία εκποίησης.

Η εγγονή του Έλβις, η ηθοποιός Ρίλεϊ Κέουγκ υποστηρίζει ότι η εταιρία που βρίσκεται πίσω από την διαδικασία εκποίησης δεν έχει κανένα δικαίωμα, σύμφωνα με το δίκτυο WREG.

Η εταιρία Επενδύσεων και Ιδιωτικού Δανεισμού Naussany, υποστηρίζει από την πλευρά της ότι η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ είχε πάρει δάνειο ύψους 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018 και χρησιμοποίησε ως εγγύηση την Graceland. Ωστόσο ουδέποτε προχώρησε σε αποπληρωμή του δανείου, μέχρι τον θάνατό της πέρυσι, σε ηλικία 54 ετών.

Η Ρίλεϊ Κέουγκ είναι η μοναδική κληρονόμος της Graceland ισχυρίζεται ότι τα έγγραφα για τον δανεισμό της μητέρας της είναι πλαστογραφημένα και ουδέποτε εκταμιεύθηκε δάνειο.

«Αυτά τα έγγραφα είναι πλαστά», υποστηρίζει η Κέουγκ στην προσφυγή της στο κομητειακό δικαστήριο του Σέλμπι, που έγινε στις 15 Μαϊου. Στην προσφυγή αναφέρεται επίσης ότι ο δικηγόρος που εμπλέκεται στην συμφωνία για τον δανεισμό αρνήθηκε ότι έκανε επαλήθευση της υπογραφής της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και ουδέποτε την συνάντησε.

Την Δευτέρα το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή παγώματος της διαδικασίας εκποίησης και αύριο Τετάρτη θα γίνει ακρόαση για τα ασφαλιστικά μέτρα.

Σε ανακοίνωση της Elvis Presley Enterprises, της εταιρίας που διαχειρίζεται την Graceland και τα περιουσιακά στοιχεία  του Ιδρύματος Έλβις Πρίσλεϊ, αναφέρεται ότι «η προσφυγή υπεβλήθη για να σταματήσει αυτή η απάτη».

Ο Έλβις Πρίσλεϊ είχε εγκατασταθεί στην Graceland με την οικογένειά του το 1957, όταν η καριέρα του βρισκόταν στο απόγειο. Ο μεγάλος σταρ είχε αγοράσει την έκταση των περίπου 60 στρεμμάτων έναντι 102.500 δολαρίων, την χρονιά που ηχογράφησε τις σπουδαίες επιτυχίες του Blue Christmas και All Shook Up.

Το 1977, όταν πέθανε ο Έλβις, η περιουσία πέρασε στα χέρια της κόρης του, Λίζα Μαρί η οποία το 1982 μετέτρεψε την Graceland σε μουσείο και τουριστικό προορισμό. Σε έρευνα που έγινε πέρυσι η Graceland ανακηρύχθηκε το πιο δημοφιλές μουσείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάθε χρόνο περίπου 600.000 άτομα επισκέπτονται την κατοικία του βασιλιά του ροκ-εν-ρολ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Graceland.

Σε ένα τμήμα της Graceland έχει ταφεί η Λίζα Μαρί και ο γιος της, Μπένζαμιν, που αυτοκτόνησε σε ηλικία 27 χρόνων, το 2020.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Γιατί παραμένει πρόεδρος χωρίς εκλογές; – Ο στρατιωτικός νόμος, οι επικρίσεις και η απαγόρευση 11 κομμάτων

Διεθνές Δικαστήριο: «Δέχτηκα απειλές» για τις έρευνες κατά των Ισραηλινών, λέει ο εισαγγελέας Καρίμ Καν

Πτήση – θρίλερ της Singapore: Βίντεο σοκ με επιβάτες που ουρλιάζουν και προσεύχονται, αεροσυνοδός εκτοξεύτηκε στο ταβάνι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 17:45