search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 12:27
MENU CLOSE

Λαγουβάρδος: «Ερχεται το θερμότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών»

26.05.2024 08:34
zesti new

Με το θερμόμετρο να έχει φτάσει ακόμη και τους 36 βαθμούς στις αρχές Μαϊου, οι μετεωρολόγοι έχουν ήδη προειδοποιήσει για ένα δύσκολο καλοκαίρι.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Mega έκανε λόγο για «το θερμότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών».

Με το θερμόμετρο χθες να φτάνει ως και τους 32 βαθμούς, ο κ. Λαγουβάρδος αναφέρει πως οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, οδηγούν σε ένα καλοκαίρι με πολύ ψηλές θερμοκρασίες «αρκετά από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα» ακόμη και τους μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου.

«Μια τάση του καιρού για τον Ιούνιο Ιούλιο Αύγουστο που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό κέντρο προγνώσεων το οποίο βλέπει ότι οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και μάλιστα με απόκλιση η οποία πιθανόν να είναι από τις πιο σημαντικές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια», είπε στο MEGA ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και ο Ιούνιος θα μπει… δυνατά με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου, που ωστόσο είναι άγνωστο προς το παρόν το πόσο διαρκέσει αυτό το κύμα καύσωνα.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Ιωάννινα: Επείγουσα αεροδιακομιδή στην Αθήνα ενός 7χρονου – Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έπεσε με το ποδήλατο σε τοίχο

Συνελήφθη 33χρονος μελισσοκόμος για τη φωτιά στα Μέγαρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 12:27