Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η Βόρεια Κορέα έστειλε για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες μπαλόνια με ακαθαρσίες προς την Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός.
Ο υπουργός Αμυνας έκανε λόγο για «αφάνταστα αισχρή και χαμερπή συμπεριφορά».
Ο νοτιοκορεατικός στρατός ζήτησε από το κοινό να μην αγγίζει τα μπαλόνια και να τα αναφέρει στις Αρχές.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τετάρτη, κυκλοφόρησαν στα νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης φωτογραφίες με λευκά μπαλόνια που μετέφεραν σακούλες σκουπιδιών γεμάτες με απορρίμματα και κάτι που μοιάζει με περιττώματα.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν είχε προειδοποιήσει ότι «σωροί από απορρίμματα και σκουπίδια σύντομα θα σκορπιστούν στις μεθοριακές περιοχές και στο εσωτερικό» της Νότιας Κορέας.
Μετά τον πόλεμο της Κορέας (1950-53) μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας κηρύχθηκε ανακωχή, με τις δύο χώρες να μην έχουν υπογράψει ποτέ ειρηνευτική συνθήκη. Τεχνικά παραμένουν σε πόλεμο και τα σύνορά τους φυλάσσονται αυστηρά, ενώ μεταξύ τους υπάρχει και αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.
Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές στέλνουν κάποιες φορές μπαλόνια με φυλλάδια προπαγάνδας κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος και χρήματα για τους κατοίκους της Βόρειας Κορέας. Οι αποστολές αυτές προκαλούν την οργή της Πιονγκγιάνγκ.
Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα έχει στείλει στο παρελθόν προπαγανδιστικά μπαλόνια στην άλλη πλευρά των συνόρων, κυρίως το 2016.
Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά, δήλωσε ο Τσέονγκ Σέονγκ-τσανγκ, του ινστιτούτου Sejong. «Εντοπίστηκαν σακούλες γεμάτες με χαρτί τουαλέτας, απορρίμματα και μπαταρίες», διευκρίνισε.
«Επιπλέον, σύμφωνα με μαρτυρίες και με δεδομένη “την ιδιαίτερη μυρωδιά” που έβγαινε από τις σακούλες, είναι πιθανό να περιείχαν περιττώματα, πιθανόν περιττώματα ζώων», πρόσθεσε.
«Είναι ένα μήνυμα (…) που απευθύνεται στη Νότια Κορέα: όπως η Νότια, έτσι και η Βόρεια Κορέα μπορεί να στείλει προπαγάνδα», εκτίμησε.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Οι ψηφοφόροι χωρίς πτυχίο «αχίλλειος πτέρνα» του Μπάιντεν στην αναμέτρηση με Τραμπ
Κάιρο: Συνάντηση ΗΠΑ, Αιγύπτου και Ισραήλ την Κυριακή – Επί τάπητος το άνοιγμα περάσματος της Ράφα
Γάζα: Η πρόταση των «τριών φάσεων» του Μπάιντεν για ειρήνη και οι αντιδράσεις από Ισραήλ και Χαμάς
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.