Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Απαράδεκτο γεγονός χαρακτηρίζει η ΠΟΕΣΥ τη νέα ΕΡΤική κρίση η οποία προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την τηλεοπτική αποσιώπηση της εκδήλωσης του Συλλόγου συγγενών θυμάτων «Τέμπη 28-2-2023».
Η εκ των υστέρων αναφορά κι αυτή σε βίντεο για την προεκλογική δραστηριότητα των πολιτικών αρχηγών, μόλις μερικών δευτερολέπτων, η οποία όπως τονίζεται έγινε έπειτα από διαμαρτυρία του Συλλόγου, «επιβεβαιώνει το ατόπημα κατά της πολυφωνίας», σημειώνει η Πανελλήνια ομοσπονδία δημοσιογράφων.
Στην ανακοίνωση – καταγγελία της με τίτλο «Στην δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν επιτρέπονται αποσιωπήσεις» για το νέο περιστατικό στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα η ΠΟΕΣΥ αναφέρει:
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών θεωρεί επιβεβλημένο να εκφράσει την ανησυχία της για τo απαράδεκτο γεγονός της αποσιώπησης, από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, της Συνέντευξης Τύπου που έδωσε την περασμένη Τετάρτη, 5 Ιουνίου, ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων “Τέμπη” .
Με αφορμή την έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου, το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ συναισθάνεται την αγωνία των συγγενών αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας που αναζητούν απαντήσεις στα ερωτήματα για τις αιτίες και τις ευθύνες του πολύνεκρου δυστυχήματος.
Επισημαίνει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση οφείλει να καλύπτει με την δέουσα προσοχή και αντικειμενικότητα, τηρώντας τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όλα τα μείζονος ενδιαφέροντος θέματα.
Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα τόσο υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας και δικαστικής διερεύνησης θέμα, όπως αυτό της τραγωδίας των Τεμπών. Υπενθυμίζει δε, ότι κανείς και καμία αιτιολογία δεν επιτρέπει την αποσιώπηση μιας συνέντευξης Τύπου.
Μάλιστα, στη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου, εκτός από τους εκπροσώπους του Συλλόγου και τους συγγενείς των θυμάτων, συμμετείχε επίσης ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, η Αντιπρόεδρος επί τιμή του ΣτΕ, καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, εκπρόσωποι κομμάτων και δημοσιογράφοι ελληνικών και ξένων ΜΜΕ .
Η εκ των υστέρων -μετά τη διαμαρτυρία του Συλλόγου- αναφορά της ΕΡΤ (για 10 δευτερόλεπτα), επιβεβαιώνει το ατόπημα κατά της πολυφωνίας και μας αναγκάζει να είμαστε σε εγρήγορση για την αποφυγή ανάλογων καταστάσεων στο μέλλον».
Διαβάστε επίσης:
Θλιβερή επέτειος: Σαν σήμερα, το 2013, το λουκέτο στην ΕΡΤ (Video)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.