Ολάντ: Επιζήμια για τη χώρα η απόφαση του Μακρόν για εκλογές - Ήταν μια εγκεφαλική παρόρμηση
Την απόφαση Μακρόν για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στην Γαλλία μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών κατέκρινε ο Φρανσουά Ολάντ.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της απόσυρσης αριστερών υποψηφίων από περίπου 130 εκλογικές περιφέρειες για να μειωθούν οι πιθανότητες επικράτησης της ακροδεξιάς, ο Ολάντ είπε πως ενδεχομένως θα μειωθεί έτσι ο συνολικός αριθμός των βουλευτών της Αριστεράς αλλά και ότι αυτό «ήταν ένα τίμημα που έπρεπε να πληρωθεί».
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας προέβλεψε ότι μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών θα υπάρχει μια αριστερά πιο ισόρροπη με περισσότερους σοσιαλιστές και οικολόγους, η οποία θα μπορούσε σταδιακά να δίνει λύσεις και όχι μόνο να θέτει εμπόδια.
Ερωτηθείς για την απόφαση του Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ο Ολάντ διατύπωσε αμφιβολίες ως προς το αν ο Γάλλος πρόεδρος είχε στο μυαλό του κάποια στρατηγική και έκανε λόγο για «εγκεφαλική παρόρμηση, εξαιρετικά επιζήμια για τη χώρα». Δεν ήταν ούτε η σωστή ώρα ούτε ο σωστός τρόπος για προσφυγή στις κάλπες, είπε ο Φρανσουά Ολάντ.
Διαβάστε επίσης:
Η Κριστίν Λαγκάρντ, η Τέιλορ Σουίφτ και ο… υψηλός πληθωρισμός της Ευρώπης
Βουλευτής των Δημοκρατικών θέτει θέμα απόσυρσης Μπάιντεν από την προεκλογική εκστρατεία