ΔΕΥΤΕΡΑ 04.08.2025 08:50
MENU CLOSE

Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Λάρισα - Οι περιοχές της χώρας όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

03.07.2024 19:42

Ήχησε το 112 το απόγευμα της Τετάρτης (3/7) στη Θεσσαλονίκη ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει αρκετές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ νωρίτερα μήνυμα έλαβαν και οι κάτοικοι σε Καβάλα και Λάρισα.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις» γράφει το μήνυμα του 112 σε όσους είναι στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας παράλληλα πως πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Η ΕΜΥ, στο  επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, αναφέρει:

Eπιδείνωση του καιρού προβλέπεται έως αργά το απόγευμα την Πέμπτη (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Πέμπτη (04-07-24)

α. Στην ανατολική Μακεδονία και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης) έως τις μεσημβρινές ώρες.

β. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες.

γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια από τις μεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες.

Οι 11 περιοχές με τα μεγαλύτερα προβλήματα

Νωρίτερα, έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «ειδικά γι’ αυτήν την κακοκαιρία χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά τους κεραυνούς σε στεριά και θάλασσα» και πρόσθεσε πως «σύμφωνα με τις προγνώσεις, τα μεγαλύτερα προβλήματα θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τις όμορες περιοχές (δηλαδή οι νότιες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και οι Σποράδες), ενώ από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία και Αργολίδα».

«Το γεγονός ότι μέχρι χθες αντιμετωπίζαμε μεγάλες πυρκαγιές και αύριο καλούμαστε να διαχειριστούμε ακραίες βροχοπτώσεις αποτυπώνει το μέγεθος της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε πλέον στη χώρα μας», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, σε έκτακτη σύσκεψη το πρωί, μας ενημέρωσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρές καταιγίδες και πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, τα μεγαλύτερα προβλήματα θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τις όμορες περιοχές (δηλαδή οι νότιες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και οι Σποράδες), ενώ από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία και Αργολίδα. Ειδικά για αυτήν την κακοκαιρία χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά τους κεραυνούς σε στεριά και θάλασσα.

Για καλύτερη ενημέρωση σχετικά με την προστασία από τους κεραυνούς, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το site της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, κάτοικοι και επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα μπουρίνια στη θάλασσα, που γνωρίζουμε όλοι πόσο επικίνδυνα είναι, ενώ στις περιοχές που θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ρέματα. Το γεγονός ότι μέχρι χθες αντιμετωπίζαμε μεγάλες πυρκαγιές και αύριο καλούμαστε να διαχειριστούμε ακραίες βροχοπτώσεις αποτυπώνει το μέγεθος της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε πλέον στη χώρα μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Βασίλης Κικίλιας.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το drone στρατιωτικού τύπου που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά – Ποιοι είναι οι 4 προσαχθέντες

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 75χρονος για σεξουαλική κακοποίηση 8χρονης – Καθοριστική η συμβολή της δασκάλας της ανήλικης

Αποτροπιασμός στη Σάμο: Βρέθηκε νεκρό δελφίνι με κομμένη ουρά

ΔΕΥΤΕΡΑ 04.08.2025 08:49
Exit mobile version