Τραμπ: «Αν δεν νικήσω στις εκλογές μπορεί να ξεκινήσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος»
Ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις επικείμενες εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, καταφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς, την Παρασκευή (26/7), εναντίον των Δημοκρατικών αντιπάλων του κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Φλόριντα, ενώ προφήτευσε καταστροφή στη Μέση Ανατολή αν δεν εκλεγεί ξανά ο ίδιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου.
«Έχουμε ανίκανους στην ηγεσία της χώρας μας», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, καθισμένος απέναντι στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, και πρόσθεσε: «Αν νικήσουμε, τα πράγματα θα είναι πολύ απλά. Θα λυθούν όλα, και πολύ γρήγορα. Αν δεν νικήσουμε, όμως, μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε μεγάλους πολέμους στη Μέση Ανατολή και ίσως Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Η εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου έδωσε κατόπιν στη δημοσιότητα ανακοίνωση για τη συνάντηση, διαβεβαιώνοντας πως η πρόθεσή του είναι να «φέρει ειρήνη στη Μέση Ανατολή» αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025.
Ο μεγιστάνας και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιδίωξαν να επιδείξουν την εγγύτητά τους κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο συγκρότημα Μαρ-α-Λάγκο του Ντόναλντ Τραμπ. Οι τόνοι ήταν πολύ πιο εγκάρδιοι απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του ισραηλινού δεξιού πρωθυπουργού με την Κάμαλα Χάρις την Πέμπτη (25/7).
«Αυτό που έγινε στη Γάζα τους τελευταίους εννιά μήνες είναι συγκλονιστικό», είπε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενη σε «νεκρά παιδιά» και «απελπισμένους και πεινασμένους ανθρώπους που φεύγουν για να σωθούν», τονίζοντας: «Δεν μπορούμε να αποστρέφουμε το βλέμμα από αυτές τις τραγωδίες. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να αναισθητοποιηθούμε μπροστά σε αυτά τα δεινά».
Πάντως, την Παρασκευή (26/7), ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε εκ νέου την Κάμαλα Χάρις πολιτικό της «ριζοσπαστικής αριστεράς» και έκρινε ότι τα σχόλιά της έδειξαν «έλλειψη σεβασμού» προς το Ισραήλ, του οποίου οι ΗΠΑ παραμένουν ο βασικός σύμμαχος σε παγκόσμια κλίμακα.
Διαβάστε επίσης:
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το αίνιγμα με τον μασκοφόρο δρομέα; – Πήραν …φωτιά τα social media
ΗΠΑ: Τεράστια φωτιά στην Καλιφόρνια – Χιλιάδες φεύγουν από τα σπίτια τους (Photos-Videos)