ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 04:44
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και κίνδυνος για «καταστροφικές» πλημμύρες από την καταιγίδα Ντέμπι (Photo)

06.08.2024 09:31

Η τροπική καταιγίδα Ντέμπι, η οποία έπληξε χθες, Δευτέρα, το πρωί τη Φλόριντα με την ισχύ κυκλώνα, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει «καταστροφικές πλημμύρες» στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαίο στην κομητεία Ντίξι, όταν ο οδηγός «έχασε τον έλεγχο εξαιτίας της κακοκαιρίας και του βρεγμένου οδοστρώματος», σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Ένας οδηγός ημιρυμουλκούμενου οχήματος έχασε επίσης τη ζωή του κοντά στην Τάμπα πέφτοντας σε ένα κανάλι.

Ο κυκλώνας Ντέμπι, ο οποίος εξασθένησε χθες, Δευτέρα, φθάνοντας στη Φλόριντα, σε τροπική καταιγίδα, μετακινήθηκε χθες το βράδυ προς την Τζόρτζια και αναμένεται στη συνέχεια να βγει στα ανοιχτά και μετά να πλησιάσει μεθαύριο, Πέμπτη, στη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο για την παρακολούθηση των κυκλώνων (NHC).

Αφού έφθασαν τα 120 χλμ/ώρα, οι άνεμοι της καταιγίδας έπνεαν χθες το βράδυ με ταχύτητα 75 χλμ/ώρα.

Το NHC είχε προειδοποιήσει πως στα παράλια η στάθμη του νερού μπορεί να ανέβει κατά δύο μέτρα.

«Οι επιπτώσεις από την Ντέμπι μόλις τώρα αρχίζουν και θα είναι αισθητές όλη την εβδομάδα σε ένα τμήμα της νοτιοανατολικής ακτής», προειδοποίησε ο Μάικλ Μπρέναν, ο διευθυντής του NHC.

Διαβάστε επίσης

Δεν έχασε την ευκαιρία ο Τραμπ: Αποδίδει τη βουτιά των αγορών στην Κάμαλα Χάρις

Σοκ στη Γαλλία: Αναισθησιολόγος κατηγορείται ότι σκότωνε ασθενείς για να εκδικηθεί τους συναδέλφους του

Μέση Ανατολή: Έτοιμο το Ιράν για αντίποινα στο Ισραήλ, παρά τις εκκλήσεις των ΗΠΑ για αυτοσυγκράτηση

ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 00:27
Exit mobile version