search
ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 06:00
MENU CLOSE

Νετανιάχου: Περίπλοκες οι διαπραγματεύσεις για την επιστροφή των ομήρων από τη Γάζα – Ζητά να ασκηθεί κι άλλη πίεση στη Χαμάς

18.08.2024 17:21
netaniaxou-1

Το Ισραήλ είναι δεσμευμένο σε περίπλοκες διαπραγματεύσεις για την επιστροφή των ομήρων του που κρατούνται στη Γάζα αλλά θα πρέπει επίσης να τηρήσει αρχές που είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλειά του, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου.

«Υπάρχουν πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι, και υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι, και που επιμένουμε σε αυτά. Ξέρουμε πολύ καλά πώς να διακρίνουμε τη διαφορά ανάμεσα στα δυο», είπε.

Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε «να κατευθυνθεί η πίεση στη Χαμάς», καταγγέλλοντας την «επίμονη άρνησή» της σε μια συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα, λίγο πριν από μια νέα επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ.

«Η Χαμάς, μέχρι τώρα, επιμένει στην άρνησή της και δεν έστειλε καν εκπρόσωπο στις διαπραγματεύσεις της Ντόχα. Κατά συνέπεια, η πίεση θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τη Χαμάς και τον (ηγέτη της Γιαχία) Σινουάρ, και όχι προς την ισραηλινή κυβέρνηση», δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Διαβάστε επίσης:

Αυστρία: Καταστροφικές βροχές «βυθίζουν» την Βιέννη

Αλέν Ντελόν: Ήθελε να πεθάνει με ευθανασία – «Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε να ξεκουμπιστούμε ήσυχα»

Τα διεθνή ΜΜΕ αποχαιρετούν τον «πρίγκιπα του κινηματογράφου» Αλέν Ντελόν (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 00:33