search
ΤΕΤΑΡΤΗ 23.07.2025 21:20
MENU CLOSE

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον ύποπτο μόνο για τα όπλα – Προέτρεπε το Ιράν να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο στο βιβλίο που έγραψε

16.09.2024 19:48
routh

Στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Φλόριντα εμφανίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Ράιαν Ουέσλι Ρουθ, ο οποίος αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στη λέσχη γκολφ που διατηρεί, στο Μαρ α Λάγκο.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, που κράτησε σχεδόν οκτώ λεπτά, οι εισαγγελείς του απήγγειλαν δύο κατηγορίες: κατοχή πυροβόλου όπλου από καταδικασμένο κακοποιό και κατοχή πυροβόλου όπλου με σβησμένο σειριακό αριθμό.

Η έρευνα για τη φερόμενη απόπειρα κατά της ζωής του Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή συνεχίζεται και ενδέχεται να απαγγελθούν πρόσθετες κατηγορίες εναντίον του, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα.

Οι αρχικές κατηγορίες που σχετίζονται με τα όπλα κατατέθηκαν καθώς οι εισαγγελείς επιδιώκουν να κρατήσουν τον Ρουθ υπό κράτηση, ενώ οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν αυτό που το FBI χαρακτηρίζει ως απόπειρα δολοφονίας.

Την ίδια ώρα, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το παρελθόν του υπόπτου έρχονται στο φως. Ο ύποπτος είχε καλέσει το ιρανικό καθεστώς να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο σε ένα βιβλίο που δημοσίευσε ο ίδιος με τη σύζυγό του, Κάθλιν Σάφερ.

Ο 58χρονος Ρουθ, ζητά συγγνώμη από τους Ιρανούς ενώ κατηγορεί τον εαυτό του που ψήφισε τον Τραμπ το 2016 στον «Ανίκητο Πόλεμο της Ουκρανίας», σε έναν περίπλοκο συλλογισμό του για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

«Πρέπει να αναλάβω μέρος της ευθύνης για το καθυστερημένο παιδί που εκλέξαμε ως τον επόμενο πρόεδρό μας που κατέληξε να είναι ανεγκέφαλος, αλλά είμαι αρκετά άντρας για να πω ότι έκανα λάθος εκτίμηση και έκανα ένα τρομερό λάθος και για το Ιράν και ζητώ συγγνώμη», έγραψε ο Ρουθ στο βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε μόνος του πέρυσι.

«Είστε ελεύθεροι να δολοφονήσετε τον Τραμπ όπως και εμένα για αυτό το λάθος και για την κατάργηση της [πυρηνικής] συμφωνίας. Κανείς εδώ στις ΗΠΑ δεν φαίνεται να έχει τα κότσια για να θέσει σε λειτουργία τη φυσική επιλογή ή ακόμα και την αφύσικη επιλογή», ​​πρόσθεσε.

Εκτός από τον Τραμπ, ο Ρουθ ζητούσε επίσης τη δολοφονία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο βιβλίο, το οποίο πωλείται στο Amazon.

«Όλοι αναρωτιόμαστε γιατί τα μεγάλα μυαλά μας δεν σκότωσαν απλώς τον Χίτλερ νωρίς, και τώρα γιατί δεν λάβαμε μέτρα για να σκοτώσουμε τον Πούτιν πάση θυσία για να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», γράφει ο Ρουθ.

Διαβάστε επίσης:

Χιλιάδες διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες ενάντια στο «λουκέτο» σε εργοστάσιο της Audi

Ναυάγιο στη Σικελία: Κρίσιμο εξοπλισμό ανέκτησαν οι δύτες – Θα δώσει απαντήσεις στο μυστήριο;

Ισπανία: Τον πρώτο πρεσβευτή της Παλαιστίνης δέχθηκε ο βασιλιάς Φελίπε, μετά την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23.07.2025 21:19