ΤΕΤΑΡΤΗ 22.10.2025 19:02
MENU CLOSE

Δύο από τους 16 μετανάστες που μεταφέρθηκαν στην Αλβανία επιστρέφουν στην Ιταλία - Εξακολουθεί να διχάζει το σχέδιο της Ρώμης

16.10.2024 23:07

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης επιβεβαίωσε ότι δυο εκ των δεκαέξι μεταναστών που μεταφέρθηκαν χθες στα δυο ιταλικά κλειστά κέντρα για αιτούντες άσυλο στην Αλβανία, επιστρέφουν στην Ιταλία.

Καθοριστική, για να μπορέσουν να αποδείξουν ότι είναι μόλις δεκαέξι ετών, ήταν η βοήθεια του προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, στο ιταλικό κέντρο ταυτοποίησης του Σενγκίν, στη βόρεια Αλβανία, σε σύνολο δεκαέξι ανθρώπων, φέρεται να μεταφέρθηκαν και δυο μετανάστες που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες που χαίρουν ειδικής προστασίας. Είναι πολύ πιθανό και αυτοί να πρέπει να επιστρέψουν στην Ιταλία.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Σειρήνες ήχησαν στο νότιο Ισραήλ – Οι IDF κατέρριψαν 2 ρουκέτες που εκτόξευσε η Ισλαμική Τζιχάντ

Το Ισραήλ συνεχίζει να χτυπά τον νότιο Λίβανο – Νεκρός ο δήμαρχος της Ναμπατίγιε, αυξήθηκε η λίστα των νεκρών

Οργισμένη αντίδραση των Ισραηλινών στην απόφαση Μακρόν να τους αποκλείσει από την έκθεση Euronaval: Ντροπή, λέει ο Γκάλαντ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.10.2025 19:02
Exit mobile version