ΤΕΤΑΡΤΗ 27.08.2025 21:58
MENU CLOSE

Ιταλία: Ο υπουργός Δικαιοσύνης θέλει να… παρέμβει στην απόφαση για την επιστροφή 12 μεταναστών από την Αλβανία στη Ρώμη

19.10.2024 18:15

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ιταλίας Κάλο Νόρντιο, με δηλώσεις του σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας, αναφέρθηκε στη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου της Ρώμης, η οποία αφορά την επιστροφή δώδεκα μεταναστών από τα κλειστά κέντρα παραμονής της Αλβανίας.

«Όταν οι δικαστικοί ξεπερνούν τα όρια των δικαιοδοσιών τους και θεωρούν ότι έχουν αρμοδιότητες που δεν μπορούν να διαθέτουν, όπως το να χαρακτηρίζουν ασφαλή μια χώρα, πρέπει να παρέμβει η πολιτική, η οποία εκφράζει τη λαϊκή βούληση. Εμείς δίνουμε λόγο στον λαό, αν ο λαός δεν συμφωνεί με τα όσα κάνουμε, πάμε σπίτι μας. Οι δικαστικοί -οι οποίοι είναι ανεξάρτητοι και αυτόνομοι- δεν δίνουν λόγο σε κανέναν και για τον λόγο αυτό δεν μπορoύν να έχουν αρμοδιότητες, οι οποίες είναι ουσιαστικά και ξεκάθαρα πολιτικές».

Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι «σε σχέση με την όλη αυτή υπόθεση πρόκειται να ληφθούν πρωτοβουλίες νομοθετικού χαρακτήρα» και ότι «οι συγκεκριμένες αποφάσεις κινδυνεύουν να προκαλέσουν διπλωματικά επεισόδια, διότι το να χαρακτηρίζει, κανείς, μη ασφαλή, μια φίλη χώρα σαν το Μαρόκο, μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα».

Διαβάστε επίσης:

Σολτς: «Σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την προμήθεια Eurofighter στην Τουρκία» – Το «έκτακτο» του Anadolu

Χαμενεΐ για θάνατο Σινουάρ: «Η Χαμάς είναι και θα παραμείνει ζωντανή»

Politico: Γιατί το Ισραήλ δεν θα πορευτεί εν ειρήνη – Τι εκτιμά ο «αμερικανός Λόρενς της Αραβίας»

ΤΕΤΑΡΤΗ 27.08.2025 21:53
Exit mobile version