ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 12:49
MENU CLOSE

Το NBA θέλει να επενδύσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Συνεργαζόμαστε με τη FIBA»

22.10.2024 23:39

Ο αναπληρωτής κομισάριος του NBA, Μαρκ Τέιτουμ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον από το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου για «άνοιγμα» στην Ευρώπη. «Μιλάμε με τη FIBA», αποκάλυψε χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συζητήσεις και το χρονοδιάγραμμα.

«Δεν έχουμε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, δεν έχουμε λεπτομέρειες για να δώσουμε σήμερα, αλλά αυτά είναι πράγματα για τα οποία μιλάμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μια ευκαιρία, μια ανάγκη για το μπάσκετ να συνεχίσει να αναπτύσσεται στην Ευρώπη. Το μπάσκετ είναι ίσως το δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα στην ήπειρο, αλλά το μερίδιο αγοράς του είναι πολύ χαμηλό αυτή τη στιγμή. Πώς να επενδύσεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ; Ποιο θα ήταν το λειτουργικό μοντέλο; Πώς θα μπορούσε να μοιάζει; Είμαστε ακόμη σε μια προκαταρκτική φάση συζητήσεων με τη FIBA».

Μέσω του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ, το ΝΒΑ είχε ήδη αναφέρει το ενδιαφέρον του για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, χωρίς να διευκρινίσει αν φιλοδοξούσε να δημιουργήσει μια διοργάνωση ανταγωνιστική της τρέχουσας Euroleague.

Το πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής συνεχίζει να αναδεικνύει την… παγκοσμιοποίηση του, καθώς 125 ξένοι παίκτες, που ισοφάρισαν το περσινό ρεκόρ, θα συμμετέχουν στο εφετινό πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης:

GBL: Υπόθεση ενός δεκαλέπτου για τον Παναθηναϊκό το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, 94-74 την ΑΕΚ (Video)

Forbes: Ο Αντετοκούνμπο 4ος σε κέρδη το 2024 στο ΝΒΑ – «Bασιλιάς» για 11η σερί σεζόν ο Τζέιμς

Euroleague: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού – Πρόστιμο σε Τρινκιέρι για τις δηλώσεις του

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 12:49
Exit mobile version