Ενημέρωση Γεραπετρίτη στη Βουλή για την επίσκεψη Φιντάν
Τη Βουλή και την αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών θα ενημερώσει την προσεχή Τρίτη ο Γιώργος Γεραπετρίτης για την επίσκεψη του Τούρκου ομολόγου του στην Ελλάδα.
Μετά από αίτημα του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη συγκαλείται η επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων την Τρίτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 12:30. — Ντόρα Μπακογιάννη (@Dora_Bakoyannis) November 7, 2024
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας φθάνει αύριο στην Αθήνα για συνομιλίες, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη σε συνέντευξή του στη Hurriyet να δηλώνει ότι «η εθνική κυριαρχία των κρατών δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συζήτησης ή διεθνούς δικαιοδοσίας».
Η Αθήνα απορρίπτει την συζήτηση υπό μορφή πακέτου με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας να προσθέτει ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε συντεταγμένα και με αμοιβαία εποικοδομητικό πνεύμα σε μια ουσιαστική συζήτηση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), που είναι η μία και μοναδική διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας η οποία μπορεί να αχθεί ενώπιον διεθνούς δικαιοδοσίας».
Διαβάστε επίσης
ΣΥΡΙΖΑ: Ρήγμα στο «αντικασσελακικό μέτωπο» – «Όχι» Φαραντούρη στην πρόταση Φάμελλου