Θεοδωρικάκος: Παρατείνονται έως τον Απρίλιο τα μέτρα ελέγχου των τιμών
Για τουλάχιστον τέσσερις επιπλέον μήνες, παρατείνονται τα μέτρα ελέγχου των τιμών σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Το τελευταίο εξάμηνο σημειώνεται αρνητικός πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ, αφού κατά μέσο όρο οι τιμές είναι μειωμένες 1% με 2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ανέφερε για να προσθέσει πως «είναι πολύ σκληρό μέτρο να λες σε μια επιχείρηση ότι δεν μπορείς να κερδίσεις πιο πολλά απ’ ότι τρία χρόνια πριν».
Σε ότι αφορά στο συζητούμενο νομοσχέδιο ο Τάκης Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι οι έλεγχοι της αγοράς θα γίνονται και από πιστοποιημένους ειδικούς επιστήμονες, ενώ -όπως είπε- προβλέπεται ότι δεν θα χάνουν την άδειά τους και τη θέση τους στις λαϊκές αγορές οι πωλητές με μη τακτοποιημένη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
Διαβάστε επίσης
Χωρίς φρένα τρέχουν οι αυξήσεις οι τιμες ενοικίασης ακινήτων