ΔΕΥΤΕΡΑ 01.09.2025 12:17
MENU CLOSE

Μαγδεμβούργο: Ο δράστης πιθανόν να ήταν fake ψυχίατρος - Του είχε απαγορευτεί να παρέχει θεραπείες

27.12.2024 20:52

Το ενδεχόμενο ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου Ταλέμπ Αλ-Αμπντουλμοζέν να μην είχε ολοκληρώσει έγκυρες σπουδές στην ιατρική και στην ψυχιατρική ερευνούν τώρα οι αρχές, έπειτα από στοιχεία που αποκαλύπτονται σχετικά με την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Στον 50χρονο Σαουδάραβα είχε ήδη απαγορευτεί η παροχή θεραπείας σε κάποια τμήματα της ψυχιατρικής κλινικής στην οποία εργαζόταν και η άσκηση επαγγέλματος είχε περιοριστεί στη θεραπεία τροφίμων των φυλακών. Το 2020, όταν ξεκίνησε να εργάζεται ως ψυχίατρος στο Μπέρνμπουργκ, είχε άδεια να ασκεί το επάγγελμά του στην ψυχιατρική κλινική Salus, κάτι που ωστόσο αργότερα του απαγορεύθηκε, αφού έθεσε την ζωή ασθενών σε κίνδυνο συνταγογραφώντας τους λάθος φάρμακα. Νοσηλευτές είχαν τότε αποτρέψει τη χορήγηση των φαρμάκων την τελευταία στιγμή, αλλά, όπως δηλώνει ένας από αυτούς στην BILD, οι αναφορές στη διοίκηση δεν είχαν τότε αποτέλεσμα.

Οι αρχές έχουν κατασχέσει και ερευνούν όλα τα έγγραφα και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Ταλέμπ Αλ-Αμπντουλμοζέν. «Το γραφείο του εισαγγελέα θα εξετάσει στη συνέχεια εάν στις κατηγορίες σε βάρος του θα συμπεριληφθούν και αυτές για απάτη, πλαστογραφία ή ακόμη και απόπειρα σωματικής βλάβης στο πλαίσιο άσκησης της ιατρικής», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Ήδη το κρατίδιο της Σαξονίας – Άνχαλτ έχει κινήσει τη διαδικασία οριστικής ανάκλησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος του Σαουδάραβα, η ισχύς της οποίας έχει ήδη τεθεί σε προσωρινή αναστολή.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Η Baykar αγόρασε την ιταλική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Piaggio Aerospace

Ανταρκτική: Ποιες θέσεις εργασίας προσφέρονται στην… παγωνιά – Οι μισθοί και τα κίνητρα

Λουίτζι Μαντζιόνε: 7 στους 10 νέους Αμερικανούς λέει ότι ο CEO της ασφαλιστικής είχε εξίσου ευθύνη για τον θάνατό του

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.09.2025 12:13
Exit mobile version