Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων - 189 Ουκρανοί επέστρεψαν στην χώρα τους
Στην πατρίδα τους επέστρεψαν 189 αιχμάλωτοι πολέμου μετά την τελευταία ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν στις 30 Δεκεμβρίου 300 αιχμαλώτους πολέμου, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι 150 Ρώσοι στρατιώτες έχουν επιστρέψει από το Κίεβο και σε όλους τους παρέχεται ψυχολογική και ιατρική βοήθεια στη γειτονική Λευκορωσία.
Η Μόσχα και το Κίεβο έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν 60 ανταλλαγές κρατουμένων από την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Η τελευταία ανταλλαγή μεταξύ Μόσχας και Κιέβου πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου, όταν οι δύο χώρες αντάλλαξαν 95 αιχμαλώτους πολέμου, η κάθε πλευρά.
Διαβάστε επίσης:
Νότια Κορέα: Το αεροσκάφος είχε κάνει 13 πτήσεις σε 48 ώρες – Τσουνάμι ακυρώσεων στις κρατήσεις
Τζίμι Κάρτερ: Στις 9 Ιανουαρίου η κηδεία του στην Ουάσινγκτον