Θεσσαλονίκη: Από 13 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις - Ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές 19/1 και 26/1
Τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου.
Σε ό,τι αφορά τις εκπτώσεις επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- πως «σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής αναγράφεται ρητά η προγενέστερη τιμή (αναφέρεται συχνά και ως τιμή αναφοράς) βάσει της οποίας εφαρμόζεται η έκπτωση. Η προγενέστερη τιμή είναι η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος στο κάθε προϊόν του κατά την περίοδο των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της πρώτης έκπτωσης στις 13 Ιανουαρίου».
Τονίζεται ακόμη πως πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των διατάξεων περί εκπτώσεων και μειωμένων τιμών, με τις κυρώσεις για όσους παραβαίνουν το νόμο να προβλέπουν την επιβολή προστίμου ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.
Στην επιβαρυντική περίπτωση, δε, που οι εκπτώσεις αποδειχτεί ότι είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι μικρότερο των 20.000 ευρώ.
Διαβάστε επίσης:
Τρίκαλα: Βρέθηκαν 607 χρυσές λίρες στο καμένο σπίτι γιαγιάς που τρεφόταν με συσσίτια
Ναρκοπάρτι στα Καλύβια: Πώς η αστυνομία έφθασε στις συλλήψεις – Ποια είναι η Αζέρα DJ