ΚΥΡΙΑΚΗ 19.10.2025 08:18
MENU CLOSE

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εγκαταλείπει το Χ και εγγράφεται στο Bluesky

27.01.2025 13:10

Μετά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ένας ακόμη Οργανισμός της ΕΕ, εγκαταλείπει το Χ του Ελον Μασκ

«Ο EMA δεν θα αναρτά πλέον περιεχόμενο και ενημερώσεις στο X. Πιστεύουμε ότι η πλατφόρμα Χ δεν πληροί πλέον τις επικοινωνιακές μας ανάγκες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία.

«Επειτα από προσεκτική εξέταση, η Υπηρεσία αποφάσισε να ανοίξει λογαριασμό στο Bluesky», όπως προστίθεται.

Η κίνηση της ΕΜΑ ακολουθεί εκείνες άλλων οργανισμών που έχουν εγκαταλείψει ή έχουν μειώσει τη χρήση της πλατφόρμας, περιλαμβανομένης της μη κυβερνητικής οργάνωσης Κέντρο για την Αντιμετώπιση Ψηφιακού Μίσους, των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας της Γερμανίας, της βρετανικής εφημερίδας Guardian και πολλών βρετανικών πανεπιστημίων.

Η εξέλιξη αυτή συντελείται σε μια περίοδο που ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Χ, ο Έλον Μασκ, αυξάνει την πολιτική του δραστηριότητα στην Ευρώπη, με τελευταία ενέργειά του την έκκληση που έκανε προς τους Γερμανούς να ψηφίσουν ένα ακροδεξιό κόμμα.

Ο Μασκ βοήθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά η πλατφόρμα του δέχτηκε επικρίσεις από ειδικούς στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης ότι διευκόλυνε την διάδοση των ψευδών ειδήσεων στη διάρκεια της εκστρατείας.

Ο Μασκ ισχυρίζεται ότι θέλει η Χ να προασπίζεται την ελευθερία του λόγου.

Μετά την εκλογική νίκη του Τραμπ, η Bluesky πρόσθεσε εκατομμύρια χρήστες, αλλά παραμένει πολύ μικρότερη από τους ανταγωνιστές της.

Ο EMA είναι μια αποκεντρωμένη υπηρεσία της ΕΕ, υπεύθυνη για την επιστημονική εκτίμηση, την επιτήρηση και την ασφαλή εποπτεία των φαρμάκων. Τα κεντρικά του γραφεία είναι στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Βρέθηκε πολλές φορές στο επίκεντρο της δημοσιότητας στη διάρκεια της πανδημίας της COVID καθώς ήταν ο θεσμός εκείνος που αποφάσιζε για τα εμβόλια στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλοι οργανισμοί της ΕΕ εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την Χ. 

Διαβάστε επίσης:

Το Ισραήλ απαγορεύει τις πτήσεις στη Πάφο για… λόγους ασφαλείας

O Έλον Μασκ προτείνει τη μετονομασία των στενών της Μάγχης σε… George Washington – Ειρωνεύεται τον Τραμπ;

Ιράν: Εκτόξευσε πυραύλους εξοπλισμένους με τεχνητή νοημοσύνη (video)

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.10.2025 08:15
Exit mobile version