search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.06.2025 00:47
MENU CLOSE

Γερμανία: Ο Μερτς «πέρασε» σκληρό ψήφισμα για το άσυλο στην Bundestag με τις ψήφους και του AfD

29.01.2025 19:42
vouli germania 776- new

Μπορεί ο… «καγκελάριος εν αναμονή» Φρίντριχ Μερτς να απορρίπτει τις κατηγορίες του Όλαφ Σολτς ότι συμπράττει με την ακροδεξιά στο μεταναστευτικό, ωστόσο φαίνεται ότι αυτό ακριβώς έγινε στη γερμανική Βουλή με ψήφισμα για τη μετανάστευση και το άσυλο.

Συγκεκριμένα, με ψήφους 348 υπέρ έναντι 345 κατά και την στήριξη της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για αναστολή του ασύλου, απόρριψη μεταναστών στα γερμανικά σύνορα – συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων άσυλο χωρίς άδεια εισόδου – και κράτηση των υπό απέλαση αλλοδαπών.

Ο συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και Πρασίνων απέτυχε να εμποδίσει την πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, με τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και υποψήφιο καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς να επιτυγχάνει μια νίκη ενόψει των εκλογών της 23ης Φεβρουαρίου. Παρότι το σημερινό ψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό, η πλειοψηφία που εξασφάλισε υποδεικνύει ότι το σχέδιο νόμου που έχουν καταθέσει οι βουλευτές των CDU και CSU για το ίδιο θέμα θα μπορούσε την Παρασκευή να υπερψηφιστεί. Το δεύτερο ψήφισμα που υπέβαλε σήμερα η Ένωση, για την ενίσχυση των εξουσιών των δυνάμεων ασφαλείας δεν εξασφάλισε πλειοψηφία.

 «Δεν αναζητώ άλλες πλειοψηφίες σε αυτή τη Βουλή εκτός από αυτές στο δημοκρατικό κέντρο του Κοινοβουλίου. Αν υπήρξε σήμερα πλειοψηφία με τις ψήφους της AfD, λυπάμαι», δήλωσε ο κ. Μερτς εν μέσω αποδοκιμασιών από τα έδρανα του SPD και των Πρασίνων. Προηγουμένως, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Ρολφ Μούτσενιχ είχε δηλώσει ότι η Χριστιανική Ένωση «αποχαιρέτησε σήμερα το πολιτικό κέντρο».

Η AfD πανηγύρισε το αποτέλεσμα, έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα» και ευχαρίστησε τον Φρίντριχ Μερτς για την πρωτοβουλία του.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τραμπ απειλεί με απέλαση τους φοιτητές που πήγαιναν σε φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις – Ακυρώνει τη βίζα όσων «συμπαθούν τη Χαμάς»

Έλον Μασκ: Αποθεωτικά σχόλια για ανάρτηση του Φειδία Παναγιώτου – H ισχύ των social media και ο… Μίλτον Φρίντμαν

Λίστα με τα ονόματα των ομήρων που απελευθερώνονται την Πέμπτη έστειλε η Χαμάς στο Ισραήλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.06.2025 00:42