Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η αυθεντική παραδοσιακή συνταγή για το γλυκό καμινάδα ( trdelník), προσαρμοσμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να την ετοιμάσετε και να την απολαύσετε στο σπίτι.
Το τρντέλνικ είναι ένα γλύκισμα που αποτελείται από λωρίδες ζύμης που στροβιλίζονται γύρω από έναν ξύλινο πάσσαλο (σαν καμινάδα), ψήνεται σε ανοιχτή φωτιά στα κάρβουνα και καραμελώνει εξωτερικά χάρη στο μίγμα κανελοζάχαρης που το επικαλύπτει.
Το trdelník ή chimney cake, μπορεί να επικαλυφθεί με πραλίνα και ποικίλες επιστρώσεις και να γεμιστεί με σαντιγί, κρέμα ζαχαροπλαστικής ακόμα και παγωτό.
Για τη ζύμη
Για την επικάλυψη
Για την γέμιση
Το διάσημο αυτό γλύκισμα δημιουργήθηκε από τους Székelys, έναν πληθυσμό ουγγρόφωνων που ζει στην περιοχή της Τρανσυλβανίας (Ρουμανία). Μπορείτε να το βρείτε σε τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος, πανηγύρια, φεστιβάλ, καλοκαιρινές και χριστουγεννιάτικες εκθέσεις, σε όλες τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με διαφορετικές ονομασίες και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Τσεχική Δημοκρατία. Αν και δημιουργήθηκε πριν από περισσότερα από 500 χρόνια, το κέικ καμινάδα (chimney cake) έγινε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο στα μέσα του 20ου αιώνα και σήμερα θεωρείται βασικό στοιχείο της ευρωπαϊκής γαστρονομίας.
Διαβάστε επίσης
«Βρώμικο» σάντουιτς με ζουμερά κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας, μέσα σε ψωμάκι υποβρύχιο (sub roll)
Χορτοφαγικά μανιτάρια πλευρώτους πανέ, σε στιλ σνίτσελ
Κουλουράκια με μαχλέπι, κάρδαμο και σουσάμι για ρομαντικές ψυχές
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.