Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η Τσικνοπέμπτη είναι σίγουρα μια μέρα αφιερωμένη στο ψήσιμο στα κάρβουνα και αυτό μας δίνει μια καλή αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος.
Πόσο ασφαλές είναι το ψήσιμο στα κάρβουνα;
Ποιους πιθανούς κινδύνους κρύβει και τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει πιο υγιεινό;
Το ψήσιμο στα κάρβουνα, συγκριτικά με το τηγάνισμα, θεωρείται ένας καλύτερος τρόπος μαγειρέματος, αφού κατά το ψήσιμο, το μεγαλύτερο μέρος του λίπους του τροφίμου χάνεται, με αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά οι θερμίδες και τα λιπαρά του.
Ωστόσο, το ψήσιμο στα κάρβουνα κρύβει και ορισμένους κινδύνους:
Όμως, δεν χρειάζεται να στερηθείτε τα αγαπημένα σας ψητά στα κάρβουνα. Μπορείτε να τα απολαύσετε και να μειώσετε την παραγωγή των καρκινογόνων ουσιών που προκύπτουν από το ψήσιμο στα κάρβουνα, με τους παρακάτω τρόπους:
Πηγή: ygeiamou
Photo By Pixabay
Διαβάστε επίσης:
Ακτινίδιο: 5 λόγοι για να το φας με τη φλούδα
Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Τι ισχύει με τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων σε χαμηλοσυνταξιούχους
Έκθεση ΟΟΣΑ: Στο ναδίρ η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στο σύστημα υγείας
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.