ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 02:13
MENU CLOSE

Αντίστροφη μέτρηση για τους δασμούς του Τραμπ - 20% σε σχεδόν όλες τις εισαγωγές προτείνουν οι σύμβουλοί του

01.04.2025 19:33

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να ανακοινώσει το σχέδιο επιβολής δασμών σε μια εκδήλωση στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, στις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης, τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, οι σύμβουλοι του Τραμπ επεξεργάζονται ένα σχέδιο με το οποίο θα αυξηθούν οι δασμοί στα προϊόντα κατά περίπου 20% σχεδόν για όλες τις χώρες, αντί για την πιο στοχευμένη προσέγγιση που εξεταζόταν επίσης. Η αμερικανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι με τους νέους δασμούς θα αποκομίσει 6 τρισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα μπορούσαν να επιστραφούν στους Αμερικανούς πολίτες.

Ένας σύμβουλος είπε πάντως ότι οποιαδήποτε αναφορά πριν από τις αυριανές ανακοινώσεις δεν είναι παρά «απλή εικασία».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει ήδη επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου και αύξησε τους δασμούς για όλα τα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, επιτείνοντας τις εντάσεις με τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της χώρας του.

Διαβάστε επίσης:

Βάζουν ιδιώτες στη μάχη για την είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών – Ειδική ρύθμιση κατέθεσε στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως

Forbes: Αυτοί είναι οι 9 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι – Η Μαρία Αγγελικούση πλουσιότερη Ελληνίδα με 7,6 δισ. δολάρια

Τo… μπαζούκα της Ευρώπης έτοιμo να απαντήσει στους δασμούς Τραμπ – Τράπεζες και τεχνολογικοί κολλοσοί στο στόχαστρο

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 00:55
Exit mobile version