ΠΕΜΠΤΗ 14.08.2025 07:03
MENU CLOSE

O Βανς ήταν ένας από τους τελευταίους επισκέπτες που είδε ο Πάπας - «Πέθανε από ανατριχίλα αμέσως μετά», το Χ εκδικείται

22.04.2025 16:29

Μία από τις τελευταίες συναντήσεις του Πάπα Φραγκίσκου πριν από το θάνατό του ήταν με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος επισκέφθηκε το Βατικανό το Σαββατοκύριακο. Η συνάντηση έγινε την Κυριακή του Πάσχα.

Ένας ιερέας έκανε χρέη μεταφραστή μίλησε στον πάπα.

«Αυτά είναι για τα παιδιά σας», είπε ο ιερέας καθώς κάποιος χάριζε στον Βανς σοκολατένια αυγά. Στη συνέχεια ήρθε ένας δίσκος με επιπλέον δώρα, με ροζάρια και μια γραβάτα του Βατικανού.

«Ευχαριστώ», είπε ο Βανς καθώς κρατούσε τη σκούρα γραβάτα. «Τόσο όμορφη».

Πόζαραν για μια φωτογραφία, με τον Βανς να στέκεται στα δεξιά του πάπα πριν τον αποχαιρετήσει.

«Προσεύχομαι για σένα κάθε μέρα», είπε ο Βανς. «Ο Θεός να σε έχει καλά».

Η επίσκεψη του Βανς είχε αναπόφευκτα πολιτικές προεκτάσεις και συναντήθηκε με τον καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν το Σάββατο για αυτό που το Βατικανό περιέγραψε ως «ανταλλαγή απόψεων». Η Καθολική Εκκλησία, υπό την ηγεσία του Φραγκίσκου, υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των μεταναστών, ενώ ο Βανς και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχουν υποστηρίξει την καταστολή.

Διαβάστε επίσης:

Η κηδεία και τα σχέδια διαδοχής του Πάπα Φραγκίσκου – Πιθανά όλα τα σενάρια στο κονκλάβιο

Πάπας Φραγκίσκος: Ποιοι ηγέτες και αξιωματούχοι θα παρευρεθούν στη κηδεία του – Πενθήμερο εθνικό πένθος

Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου – Το «ευχαριστώ» στον προσωπικό του νοσηλευτή και το γαλήνιο απόγευμα (video)

ΠΕΜΠΤΗ 14.08.2025 07:02
Exit mobile version