Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Στην Ισπανία... έτυχε να βρίσκεται ο επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας όταν έγινε το μπλακ ουτ που παρέλυσε την χώρα.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Μεταφορών και Βιώσιμης Κινητικότητας της Ισπανίας, Oscar Puente, με τον οποίο επίσης επισκέφτηκαν το αεροδρόμιο «Adolfo Suarez Madrid Barajas» της Μαδρίτης, ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της ΕΕ.
Στη διάρκεια της επίσκεψης του επιτρόπου στη Μαδρίτη συνέβη και το black out και, σύμφωνα με ανακοίνωση, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επαφή με τις εθνικές αρχές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, αλλά και με τους παρόχους και διαχειριστές της ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου αφενός να αποκατασταθούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν στον πιο σύντομο χρόνο που αυτό είναι δυνατό, αφετέρου να διαπιστωθούν τα αίτια αυτής της εκτεταμένης διακοπής ηλεκτροδότησης και ο αντίκτυπος της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώθηκε».
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων προσέθεσε: «Δικό μου μέλημα και απόλυτη προτεραιότητά μου είναι να εξετάσουμε την ανταπόκριση του συστήματος μεταφορών και μετακινήσεων στο σύνολο των υποδομών της ΕΕ σε μια τέτοια έκτακτη κατάσταση και να δημιουργήσουμε ένα σύστημα άμεσης λειτουργικής αποκατάστασης του συνόλου των δικτύων».
Διαβάστε επίσης:
Παράταση για δύο μήνες στο πλαφόν για τα τρόφιμα ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.