search
ΤΕΤΑΡΤΗ 13.08.2025 03:32
MENU CLOSE

Εθνική Πινακοθήκη: Επέστρεψαν από σήμερα τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης

05.05.2025 16:59
ethniki pinakothiki 654- new

Εκτίθενται και πάλι, μετά από δύο σχεδόν μήνες στην Εθνική Πινακοθήκη, τα τέσσερα έργα τέχνης του Χριστόφορου Κατσαδιώτη που είχαν βανδαλιστεί από τον βουλευτή της Νίκης, Νίκο Παπαδόπουλο.

Τα έργα φυλάσσονται από δύο φύλακες, ενώ έχει μπει πλεξιγκλάς μπροστά από τους πίνακες και κουρτίνα συναγερμού.

Υπενθυμίζεται πως μετά τον βανδαλισμό, η Εθνική Πινακοθήκη είχε αποφασίσει να αφήσει τα έργα στο πάτωμα, για να θυμίζουν την πράξη βίας και σκοταδισμού του βουλευτή της Νίκης, ωστόσο λίγο αργότερα αποφασίστηκε η απομάκρυνση των έργων από τον χώρο.

Τα έργα, τελικά, εκτίθονται εκ νέου από σήμερα, ενώ αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική συνάντηση με τίτλο «Η ελευθερία της τέχνης: Δεδομένα και προκλήσεις», με αφορμή το γεγονός του βανδαλισμού των έργων του Χριστόφορου Κατσαδιώτη.

Σημειώνεται πως εκτός «Νίκης» τίθεται ο Νίκος Παπαδόπουλος που έχει προκαλέσει πολλές φορές με τη στάση του με αποκορύφωμα τον βανδαλισμό της Εθνικής Πινακοθήκης, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το κόμμα του. 

«Είχε προβεί σε αρκετές διασπαστικές δράσεις, ενώ είχε διαφοροποιηθεί σε σημαντικές αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», αναφέρεται σε ΔΤ του κόμματος, καλώντας τον να παραδώσει την έδρα του. 

Ο βουλευτής που έμεινε γνωστός ως «καλικάντζαρος» λόγω όσων είχε πει στη Βουλή, το τελευταίο διάστημα είχε διαφοροποιηθεί σε πολλές αποφάσεις του κόμματος μοιάζοντας να είναι πλέον ξένο σώμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπέγραφε την πρόσφατη πρόταση νόμου που κατέθεσε η «Νίκη».

Την ίδια ώρα ωστόσο που με απόφαση του προέδρου και του διαρκούς βουλευτηρίου του κόμματος αναστέλλεται προσωρινά η ιδιότητα μέλους ζητείται πίσω η έδρα που κατέλαβε ως πρώτος στη λίστα στις εκλογές του Ιουνίου του 2023.

«Επιπλέον, κατά παράβαση του άρθρου 9.1 του Καταστατικού, ο κ.Παπαδόπουλος, τόσο σε εσωτερικές ομάδες του Κινήματος, όσο και δημόσια είχε επιτεθεί με συκοφαντίες και απρεπείς χαρακτηρισμούς στον Πρόεδρο και στα μέλη του Βουλευτηρίου, ενώ δεν αποδέχεται το Συνέδριο, το Καταστατικό και τα εκλεγμένα Όργανα του Κινήματος», αναφέρεται ακόμη.

Διαβάστε επίσης:

Guardian: Σε αναζήτηση εργαζομένων για τον τουρισμό η Ελλάδα, ενόψει της θερινής σεζόν – Πού στρέφεται

Ηράκλειο: Τμήμα μπαλκονιού έπεσε πάνω σε πάγκο λαϊκής! – Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός

Ζωγράφου: Επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη – Άγνωστοι επιτέθηκαν σε εργαζόμενη σε κυλικείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13.08.2025 03:25