Αλήθεια ή... μηνύσεις
της Ιωάννας Λιούτα*
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γόνος της πιο διάφανης και αγνής πολιτικής δυναστείας από την εποχή του Όθωνα, φαίνεται πως βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο ενός «παρεξηγημένου» σκανδάλου. Αυτή τη φορά δεν είναι κατασκοπικά λογισμικά ή τρένα που κατά λάθος συγκρούστηκαν. Όχι. Τώρα έχουμε κάτι πιο μοντέρνο: μια εταιρεία διαφήμισης με το εμβληματικό όνομα Blue Skies, που πληρώνει ανθρώπους που «τυχαία» δουλεύουν και στη Νέα Δημοκρατία.
Ποιοι είναι αυτοί; Μα οι υπερήφανοι εργαζόμενοι της Ομάδας Αλήθειας — ενός site που φροντίζει να υπενθυμίζει καθημερινά στους Έλληνες πόσο ωραίο είναι να έχεις Κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία.. Το Euractiv αναφέρει ότι η ομάδα αυτή επιτέθηκε ακόμα και σε συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, αλλά εντάξει, το έκαναν στον ελεύθερό τους χρόνο, όπως είπε η Blue Skies. Άλλοι πάνε γυμναστήριο, άλλοι πλακώνονται στο Twitter.Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!
Η Blue Skies, εταιρεία μετόχων επιπέδου Dynasty, ανήκει στον Θωμά Βαρβιτσιώτη, γιο, αδελφό και –ποιος ξέρει– μελλοντικό παππού πολιτικών. Ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα της ελληνικής παράδοσης όπου πολιτική, οικογένεια και μπίζνες πάνε χέρι-χέρι, όπως τα σουβλάκια στο τραπέζι της Κυριακής.
Εν τω μεταξύ, κάποιοι κακεντρεχείς μέσα από τη ΝΔ μιλούν για διάδοχο. Όχι, δεν θα είναι Άδωνις. Μάλλον προς Νίκο Δένδια γέρνει η πλάστιγγα, που κρατά low profile, δηλαδή είναι σε φάση «εγώ απλά πέρασα να δω αν υπάρχει νερό στο ψυγείο».
Και η Δικαιοσύνη; Ε, κάνει αυτό που ξέρει καλά: περιμένει. Άλλωστε, δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη. Όπως είπε κι ένας κλασικός φιλόσοφος (μάλλον από τα Τρίκαλα), «άμα είναι να φαγωθεί ο Κυριάκος, θα φαγωθεί μόνος του. Μην του ρίξουμε και λαδωμένη πατάτα».
*Πολιτική και Οικονομική Αναλύτρια
Διαβάστε επίσης: