search
ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 02:54
MENU CLOSE

Λευκός Οίκος: Αποθεωτική κοινή συνέντευξη Τύπου Τραμπ – Μασκ για το «διαζύγιο» – «Θα είναι πάντα μαζί μας»

30.05.2025 09:55
trump_musk_new

Με τιμές και μία… κοινή συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο θα αποχαιρετήσει σήμερα (30/5) ο Ντόναλντ Τραμπ τον δισεκατομμυριούχο σύμβουλό του Έλον Μασκ, ο οποίος αποχωρεί από την κυβέρνηση.

Την ανακοίνωση έκανε χθες ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Η συνέντευξη είναι προγραμματισμένη για τη 1:30 μ.μ. (τοπική ώρα, 20:30 ώρα Ελλάδας).

«Αυτή θα είναι η τελευταία ημέρα του, αλλά όχι πραγματικά, επειδή θα είναι πάντα μαζί μας, θα βοηθάει συνεχώς», έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα του, την Truth Social.

«Ο Έλον είναι καταπληκτικός! Θα σε δω αύριο στο Λευκό Οίκο», πρόσθεσε.

Προχθές, Τετάρτη (28/5), ο Μασκ ανακοίνωσε ότι τελείωσε η θητεία του ως «ειδικού κυβερνητικού υπαλλήλου».

Αυτό το εργασιακό καθεστώς περιορίζεται ούτως ή άλλως στις 130 ημέρες βάσει των κανονισμών των ΗΠΑ, όμως ο Μασκ είχε ήδη αρχίσει τις τελευταίες εβδομάδες να μειώνει την ενασχόλησή του.

Πριν από ένα μήνα, ο Μασκ δήλωσε ότι από το Μάιο και μετά θα περνάει «σημαντικά» λιγότερο χρόνο εργαζόμενος για τη μείωση του κόστους λειτουργίας του κυβερνητικού μηχανισμού και θα στρέψει την προσοχή του στην εταιρεία του ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, οι πωλήσεις της οποίας έχουν μειωθεί, καθώς πολλοί που θα μπορούσαν να γίνουν πελάτες του αντιδρούν στις δεξιές πολιτικές απόψεις του.

Ο περιορισμός του κόστους λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα συνεχισθεί, είχε δηλώσει νωρίτερα χθες, Πέμπτη (29/5), η εκπρόσωπος του Τραμπ Κάρολαϊν Λέβιτ, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος, το υπουργικό συμβούλιό του και αυτοί που θα παραμείνουν στο υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (Department of Government Efficiency ή DOGE), το οποίο βρισκόταν πίσω από τις δραστικές περικοπές του ομοσπονδιακού εργατικού δυναμικού, θα συνεχίσουν να μειώνουν την κυβερνητική σπατάλη και να εξαλείφουν απάτες και την καταχρήσεις.

Ο Μασκ υποστήριξε πως το DOGE εξοικονόμησε για τους φορολογουμένους 160 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως διάφορες αναλύσεις το αμφισβητούν, επισημαίνοντας ότι κάποιες αποταμιεύσεις υπολογίσθηκαν διπλά ή είχαν ήδη γίνει πριν από το DOGE.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, ο Μασκ, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος χορηγός της με 250 εκατομμύρια δολάρια, είχε πει ότι θα εξοικονομούσε στην κυβέρνηση 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Μακρόν: Η στάση απέναντι στο Ισραήλ πρέπει να σκληρύνει

Το Ισραήλ σφυροκοπεί τον Λίβανο: Δύο νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς – Για «τρομοκράτες της Χεζμπολάχ» κάνει λόγο το Τελ Αβίβ

ΗΠΑ στο ΣΑ για Ουκρανία: «Αν η Ρωσία συνεχίσει τον πόλεμο τερματίζουμε τις διαπραγματευτικές μας προσπάθειες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 00:27