Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το παλαιό μαχητικό της ελληνικής αεροπορίας που είχε πέσει πριν από περίπου 77 χρόνια στο δάσος Φρακτού πήγαν να απολαύσουν δυο φίλοι οι οποίοι είναι μέλη του Συλλόγου Δρομέων Δράμας, όταν δέχτηκαν την επίθεση από την αρκούδα.
Παρά το γεγονός ότι είχαν μαζί τους σπρέι πιπεριού και το χρησιμοποίησαν, το άγριο ζώο όρμησε προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή πανικόβλητοι. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, ο ένας από τους δύο άνδρες έπεσε σε χαράδρα βάθους περίπου 1.000 μέτρων. Ο δεύτερος πεζοπόρος, με τη βοήθεια του σκύλου του κατάφερε να ξεφύγει από την αρκούδα ανεβαίνοντας σε ένα δέντρο, και κάλεσε άμεσα το 112 όπου δήλωσε το συμβάν.
«Ο ένας είναι σώος, όμως ο δεύτερος έπεσε στον γκρεμό και δεν γνωρίζουμε ακόμη πού έχει καταλήξει, αν έχει σταματήσει κάπου ή σε τι κατάσταση βρίσκεται», ανέφερε ο δήμαρχος Παρενεστίου, Αναστάσιος Καγιάογλου μιλώντας στο thestival.gr.
Άμεσα σήμανε συναγερμός και στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εθελοντές και φίλοι των πεζοπόρων.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν 19 πυροσβέστες, μέλη της 4ης ΕΜΑΚ, έξι οχήματα και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ, σε ένα εξαιρετικά δύσβατο και επικίνδυνο σημείο. Tο ελικόπτερο που κινητοποιήθηκε, αποσύρθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.
Η περιοχή είναι δύσβατη. Εθελοντές και πυροσβέστες μπορούν να την προσεγγίσουν μόνο πεζοί. Και αυτό πρέπει να γίνει πριν πέσει το σκοτάδι.
«Θα χρειαστούν πάνω από 1,5 ώρα πεζοπορίας για να φτάσουν στο σημείο», εξήγησε ο επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος.
Διαβάστε επίσης:
Ο καιρός τρελάθηκε: 37άρια στη νότια Ελλάδα, χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού στις Σέρρες
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων – Κίνηση στα Μέγαρα και στην Ελευσίνα
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.