Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μία αναφορά της «Brussels Watch», που ισχυρίζεται ότι η Έλενα Κουντουρά έχει σχέση με λόμπι, τα οποίαν προωθούν τα συμφέροντα των ΗΑΕ στο ευρωκοινοβούλιο προκάλεσε αναταραχή και στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα.
Πρόκειται για ισχυρισμούς, που ουδείς γνωρίζει εάν έχουν πράγματι βάση και πάντως υπάρχουν και αμφισβητήσεις από πολλές πλευρές.
Η αναφορά δεν σχετίζεται μόνο με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, αλλά και με ένα μεγάλο αριθμό συναδέλφων της από διάφορες χώρες.
Η «Brussels Watch» είναι μια ανεπίσημα αυτοπεριγραφόμενη «ανεξάρτητη ερευνητική πλατφόρμα» ή think‑tank που επικεντρώνεται στην παρακολούθηση της ξένης επιρροής και του lobbying στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αυτά για το πώς ξεκίνησε η υπόθεση, που θα φανεί στην πορεία εάν έχει οποιαδήποτε σχέση με την αλήθεια. Και πάντως, επειδή δεν υπάρχουν (ή έως ότου υπάρξουν) απτά στοιχεία, είναι δύσκολο να υιοθετήσει κανείς την έκθεση αυτή.
Πού είναι το παράξενο ως προς τα δικά μας;
Ότι δήλωση στήριξης στην Έλενα Κουντουρά δεν εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – στον οποίο ανήκει η ευρωβουλευτής – αλλά το… Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη.
Μπορεί να υπάρχει προσωπική συμπάθεια Κασελάκη – Κουντουρά, αλλά αυτό το σκηνικό δεν έχει πολιτική λογική.
Ακόμα κι αν ένιωσε την ανάγκη ο Κασσελάκης να στηρίξει Κουντουρά, το φυσιολογικό είναι να περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει πρώτος ανακοίνωση και μετά να ακολουθήσει ο ίδιος.
Εκτός κι αν είναι στα σκαριά μεταπήδηση της Κουντουρά στο Κίνημα Δημοκρατίας, κάτι που όμως δεν φαίνεται. Έμαθα πάντως ότι υπήρξαν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες Κουντουρά – Κασσελάκη. Μέχρι να… λυγίσει ο Στέφανος δηλαδή.
Υποθέτω δε ότι η Κουντουρά θα είναι έξαλλη και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τους συναδέλφους της, ευρωβουλευτές του κόμματος, που σφυρίζουν αδιάφορα – μάλλον είναι απασχολημένοι με το συνέδριο ή με τις πρωτοβουλίες Τσίπρα, ποιος ξέρει!
Για την ιστορία, η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατίας έχει ως εξής:
«Οι πρόσφατες στοχευμένες αναρτήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αφορούν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά, συνιστούν ανησυχητικό φαινόμενο.
Όταν ανώνυμες ιστοσελίδες χωρίς θεσμική υπόσταση διακινούν ψευδείς και συκοφαντικές πληροφορίες, όχι μόνο θίγεται η προσωπική υπόληψη των στοχοποιούμενων προσώπων, αλλά πλήττεται και η ίδια η λειτουργία της δημοκρατίας.
Η Έλενα Κουντουρά έχει επιδείξει σοβαρότητα και συνέπεια στη δημόσια διαδρομή της. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αυτονόητο ότι έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί το όνομά της απέναντι σε αβάσιμες επιθέσεις.
Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή στοχοποίησης και δίπλα σε όσους βάλλονται αδίκως».
Διαβάστε επίσης
Τσίπρας: Το τερμάτισε ο Δουδωνής, του προτείνει να ανακοινώσει το «νέο κόμμα» στις… 5 Ιουλίου
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.