search
ΤΡΙΤΗ 26.08.2025 08:17
MENU CLOSE

Μέση Ανατολή: Δυσοίωνες προβλέψεις αναλυτών για εμπλοκή ΗΠΑ – «Αυτό δεν θα τελειώσει γρήγορα»

22.06.2025 14:48
israel

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των αναλυτών για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά και την εμπλοκή των ΗΠΑ, στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν.

Όπως ανέφεραν στο Al Jazeera ότι το Ιράν θα μπορούσε να «απαντήσει» στις αμερικανικές επιθέσεις κλείνοντας το Στενό του Ορμούζ, τη σημαντικότερη αρτηρία πετρελαίου στον κόσμο, επιτιθέμενο σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Μέση Ανατολή, κλιμακώνοντας τις πυραυλικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ ή ενεργοποιώντας ομάδες εναντίον αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων παγκοσμίως.

Τέτοιες κινήσεις θα μπορούσαν να κλιμακωθούν σε μια ευρύτερη και πιο παρατεταμένη σύγκρουση από αυτή που είχε φανταστεί ο αμερικανός πρόεδρος, αναβιώνοντας τους ήχους των «αιώνιων πολέμων» που οι ΗΠΑ έδωσαν σε Ιράκ και Αφγανιστάν, τους οποίους ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει «χαζούς», υποσχόμενος ότι ουδέποτε θα αναμειχθεί.

«Οι Ιρανοί είναι σοβαρά αδύναμοι και έχουν υποβαθμιστεί στις στρατιωτικές τους ικανότητες. Αλλά έχουν διάφορους ασύμμετρους τρόπους να ανταποκριθούν… Αυτό δεν θα τελειώσει γρήγορα», δήλωσε ο Άαρον Ντέιβιντ Μίλερ, πρώην διαπραγματευτής για τη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ και τρόμος μετά την εμπλοκή των ΗΠΑ στον σύγκρουση Ισραήλ, Ιράν – Φόβοι για ευρύτερη σύρραξη (Live)

Προειδοποίηση Τουρκίας: «Να αποφύγουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο, να τερματιστούν οι επιθέσεις»

Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας: «Περιορισμένη στα κτίρια που υπέστησαν ζημιές η ραδιενεργή μόλυνση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 26.08.2025 08:16