Δράμα: Εκτός κινδύνου ο 18χρονος που επανήλθε με ΚΑΡΠΑ μετά το περιστατικό σε πισίνα – Τι λέει η διεύθυνση της επιχείρησης (video)
Στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους νοσηλεύεται ο 18χρονος που ανασύρθηκε χθες, Κυριακή (13/7), χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα με νεροτσουλήθρες στην Προσοτσάνη Δράμας και επανήλθε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).
«Η συνεχής εποπτεία, επαγρύπνηση και επιτήρηση του χώρου της πισίνας από έμπειρο ναυαγοσώστη της εταιρίας μας, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, και η ταχύτατη αντίδρασή του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη ατυχήματος. Ο ναυαγοσώστης έδρασε χωρίς καθυστέρηση: ανέσυρε το άτομο από το νερό και ξεκίνησε αμέσως την παροχή πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Κατά τη διάρκεια της διάσωσης, στο χώρο προσήλθαν άμεσα δύο γιατροί (επισκέπτες του πάρκου), οι οποίοι ανέλαβαν τη συνέχεια της παροχής πρώτων βοηθειών, όπως προβλέπεται από τα σχετικά πρωτόκολλα (παρουσία γιατρού, ο ρόλος του ναυαγοσώστη υποχωρεί σε υποστηρικτικό). Η συνεργασία ναυαγοσωστών και γιατρών ήταν υποδειγματική», επισημαίνεται.
«Ο νεαρός», προστίθεται, «επανήλθε εντός ενός λεπτού και στα 4 μόλις λεπτά από την έναρξη του περιστατικού έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης. Ο νεαρός μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται προληπτικά εκτός κινδύνου».
Καταλήγοντας, η ανάρτηση τονίζει ότι «η επιχείρησή μας λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια με βασική προτεραιότητα την εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας με αποκλειστικό στόχο την ασφάλεια των επισκεπτών μας και την πρόληψη ατυχημάτων», ενώ επισημαίνεται ότι «οι εγκαταστάσεις μας είναι πιστοποιημένες και οι ναυαγοσώστες απολύτως καταρτισμένοι, με συνεχή εκπαίδευση σε θέματα διάσωσης και πρώτων βοηθειών».
Διαβάστε επίσης:
Προαστιακός: Καταργούνται από σήμερα (14/7) τα δρομολόγια στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κάντζα