Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ο υπέροχος συνδυασμός του πεντανόστιμου τηγανητού μπαρμπουνιού με την αρωματική σάλτσα ντομάτας θα σας κάνουν να αγαπήσετε αυτό το κλασικό πιάτο και να το εντάξετε στο οικογενειακό μενού.
Σερβίρετέ το σκέτο με φέτες χωριάτικου ψωμιού ή συνοδέψτε το με ζυμαρικά, τηγανητές πατάτες ή ρύζι.
2-4 μπαρμπούνια, καθαρισμένα από τα εντόσθια, χωρίς λέπια
Λίγο αλεύρι γ.ο.χ.
8-10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (τσίλι), ψιλοκομμένη
1 κονσέρβα αποφλοιωμένες ψιλοκομμένες ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας
Λίγο νεράκι, αν χρειαστεί
Αλατοπίπερο κατά βούληση
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
–Εναλλακτικά μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σάλτσα ντομάτας με κάππαρη και ελιές.
-Στην Ιταλία (ψάρι τύπου Λιβόρνο) συνηθίζεται το ψάρι να μην τηγανίζεται πρώτα αλλά να προστίθεται ωμό και να σιγομαγειρεύεται μέσα στη σάλτσα ντομάτας. Το αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση είναι μια σάλτσα με περισσότερη γεύση από το μπαρμπούνι καθώς επίσης και ένα πιο μαλακό ψάρι.
Διαβάστε επίσης:
Σικελικό ζελέ (πουτίγκα) καρπούζι χωρίς ζελατίνη
Μανιτάρια σκορδάτα, με ούζο και κρέμα γάλακτος
Καλοκαιρινό κοκτέιλ με καρπούζι
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.