Γαύδος: Εντοπίστηκαν ακόμη τρία σκάφη με 150 μετανάστες - Σε κέντρα κράτησης 247 μετανάστες από Λιβύη
Ακόμα τρία ακόμα σκάφη με μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο.
Πρόκειται για 150 περίπου μετανάστες από χώρες της Αφρικής.
Από την Κρήτη στο Λαύριο
Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Λαυρίου κατέπλευσε στις 10 το πρωί της Κυριακής το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης 080 του Λιμενικού Σώματος, το οποίο μετέφερε συνολικά 247 μετανάστες από την Κρήτη οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα από τη Λιβύη.
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, κανείς τους δεν έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για άσυλο. Οι 247 μετανάστες τίθενται άμεσα σε καθεστώς κράτησης και διαδικασίας επιστροφής.
Με την άφιξη τους στο Λαύριο, η αστυνομία τους μεταφέρει για κράτηση στα ΠΡΟΚΕΚΑ (Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών).
Παράλληλα, το υπουργείο Μετανάστευσης έχει διασφαλίσει δομές τους που θα παραχωρήσει στη αστυνομία για να λειτουργούν ως χώροι κράτησης όσων επιπλέον εισέλθουν παράνομα.
Ανάρτηση – «μήνυμα» Πλεύρη
«Το μήνυμα σαφές: δεν αποδεχόμαστε αιτήσεις ασύλου τους, τους συλλαμβάνουμε, τους βάζουμε για κράτηση σε κλειστές δομές, εκκινούμε τη διαδικασία επιστροφής τους», επισήμανε σε ανάρτησή του ο υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης.
Διαβάστε επίσης:
Λιμενικό: «Βροχή» οι παραβιάσεις και τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής
Λασίθι: Συναγερμός για εξαφάνιση 16χρονης
Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία – Και 3 εναέρια στη μάχη με τις φλόγες