search
ΤΕΤΑΡΤΗ 06.08.2025 11:54
MENU CLOSE

Καλαμπόκι ψητό, των καλοκαιρινών μας αναμνήσεων, σε 3 μοντέρνες εκδοχές

25.07.2025 06:37
sintages-new

Απίθανο ψητό καλαμπόκι, μια πεντανόστιμη λιχουδιά που μας φέρνει στο νου όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις και τσάρκες σε πλατείες.

Μπορείτε να το ετοιμάσετε εύκολα στη σχάρα με κάρβουνα, στο ηλεκτρικό μπάρμπεκιου ή ακόμα και στο φούρνο σας, σε όποια εκδοχή από τις τρεις παρακάτω επιθυμείτε ή να τις δοκιμάσετε όλες για ένα ρετρό bbq πάρτυ.

Υλικά για τη Συνταγή

6 φρέσκα καλαμπόκια
Για την εκδοχή με μπέικον
100 γραμμάρια καπνιστό μπέικον, σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση με κόκκους)
50 γραμμάρια κρέμα τυρί
½ σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
Αλάτι κατά βούληση
Για την εκδοχή με παρμεζάνα
40 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
20 γραμμάρια βούτυρο
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά ξερό
Λίγο μπούκοβο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Για την εκδοχή με πέστο
50 ml ελαιόλαδο
15 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
60 γραμμάρια σπόρους κουκουναριού ή ψημένους ηλιόσπορους, χωρισμένους σε 10 + 50
Χυμό από ¼ λεμονιού
½ σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Αρχικά καθαρίστε τα καλαμπόκια. Τραβήξτε τα εξωτερικά φύλλα τους προς τα κάτω, αφαιρέστε τις ίνες (μουστάκια), κόψτε τη μια άκρη και πλέξτε τα φύλλα σε κοτσίδα, αν θέλετε ή αφαιρέστε τα φύλλα εντελώς.
  2. Για την πρώτη εκδοχή, ανακατέψτε σε ένα μπολάκι τη μουστάρδα, το τυρί κρέμα, τον πολτό σκόρδου και αλάτι. Αλείψτε γενναιόδωρα 2 καλαμπόκια με το μίγμα και τυλίξτε σφικτά, όσο μπορείτε με τις λωρίδες μπέικον. Ψήστε τα στη σχάρα ή σε ηλεκτρικό μπάρμπεκιου μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον.
  3. Αλείψτε άλλα 2 καλαμπόκια με λίγο από το βούτυρο της 2ης εκδοχής, πασπαλίστε με θυμάρι, μπούκοβο, αλατοπίπερο και λίγη από την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήστε τα στα κάρβουνα ή στο μπάρμπεκιου και μόλις είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα και όπως είναι ζεστά, αλείψτε τα με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  4. Για την τελευταία εκδοχή με πέστο, πολτοποιήστε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού σε ένα γουδί με 10 γραμμάρια κουκουνάρι ή ηλιόσπορους, το σκόρδο και αλάτι κατά βούληση. Προσθέστε στο μίγμα το χυμό λεμονιού, την τριμμένη παρμεζάνα και 40 ml ελαιόλαδο και αναμίξτε πολύ καλά. Αλατίστε τα άλλα 2 καλαμπόκια, αλείψτε τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήστε τα στη σχάρα. Όταν είναι έτοιμα, αλείψτε τα με τη σάλτσα πέστο, πασπαλίστε με το υπόλοιπο κουκουνάρι, ψιλοκομμένο ή τους σπόρους ηλιόσπορου και απολαύστε.

Συμβουλή

  • Μπορείτε να ψήσετε τα καλαμπόκια στα κάρβουνα ή στο ηλεκτρικό bbq, σε μέτρια φωτιά, γυρνώντας τα μερικές φορές, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν όμορφο χρώμα. Αυτό θα πάρει περίπου 20-25 λεπτά αλλά θα πρέπει να προσέξετε να μην τα κάψετε.
  • Μπορείτε να τα ψήσετε και στο φούρνο, (όχι όμως με το ίδιο αποτέλεσμα) αφού πρώτα τα τυλίξετε σε λαδόκολλα ή σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, για περίπου 30 λεπτά, στους 200ο C, γυρίζοντάς τα μόνο 1 φορά στη μέση του μαγειρέματος.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό ψυγείου με σιμιγδαλόκρεμα και πουτίγκα πορτοκάλι

Φιλέτο λαβράκι ψητό, σερβιρισμένο με κριθαράκι και αρωματική γκρεμολάτα

Παιδικά σάντουιτς παγωτού, με βάση από ζαχαρωτά και δημητριακά φρούτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 06.08.2025 11:52