Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Απίθανο ψητό καλαμπόκι, μια πεντανόστιμη λιχουδιά που μας φέρνει στο νου όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις και τσάρκες σε πλατείες.
Μπορείτε να το ετοιμάσετε εύκολα στη σχάρα με κάρβουνα, στο ηλεκτρικό μπάρμπεκιου ή ακόμα και στο φούρνο σας, σε όποια εκδοχή από τις τρεις παρακάτω επιθυμείτε ή να τις δοκιμάσετε όλες για ένα ρετρό bbq πάρτυ.
6 φρέσκα καλαμπόκια
Για την εκδοχή με μπέικον
100 γραμμάρια καπνιστό μπέικον, σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση με κόκκους)
50 γραμμάρια κρέμα τυρί
½ σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
Αλάτι κατά βούληση
Για την εκδοχή με παρμεζάνα
40 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
20 γραμμάρια βούτυρο
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά ξερό
Λίγο μπούκοβο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Για την εκδοχή με πέστο
50 ml ελαιόλαδο
15 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
60 γραμμάρια σπόρους κουκουναριού ή ψημένους ηλιόσπορους, χωρισμένους σε 10 + 50
Χυμό από ¼ λεμονιού
½ σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
Αλάτι κατά βούληση
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό ψυγείου με σιμιγδαλόκρεμα και πουτίγκα πορτοκάλι
Φιλέτο λαβράκι ψητό, σερβιρισμένο με κριθαράκι και αρωματική γκρεμολάτα
Παιδικά σάντουιτς παγωτού, με βάση από ζαχαρωτά και δημητριακά φρούτων
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.