Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένα εύκολο και συνάμα κομψό επιδόρπιο από την κουζίνα της Ιταλίας, που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά, με έτοιμη πάστα φιστικιού και στολίζεται με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και φυλλαράκια δυόσμου.
400 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
100 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
80 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια πάστα φιστικιού ή καθαρό πουρέ φιστικιού (από βιολογικό κατάστημα, online κ.λ.π.)
4 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης (2 ή 4 ανάλογα με τη μάρκα, ζυγίστε τα)
1. Αρχικά, μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά.
2. Βάλτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
Αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει, έπειτα σβήστε τη φωτιά, προσθέστε την πάστα φιστικιού και ανακατέψτε καλά.
3. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης που έχετε πιέσει προηγουμένως να στραγγίσουν και ανακατέψτε τα μέχρι να λιώσουν, να διαλυθούν στο μίγμα και να επιτύχετε μια λεία υφή στην κρέμα.
4. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει λίγο και μετά αδειάστε το σε μικρά ποτήρια (περίπου για 6 άτομα, ή για 4 άτομα σε μεγαλύτερα μπολ, όπως ράμεκιν).
5. Σκεπάστε τα σκεύη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες για να σφίξουν καλά. Σερβίρετε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης, φυλλαράκια δυόσμου ή λίγη επιπλέον πάστα φιστικιού.
Διαβάστε επίσης:
Ανοιχτή πίτα από σφολιάτα, με κολοκυθανθούς
Μοχίτο μύρτιλο με σιρόπι λεβάντας
Καλαμπόκι ψητό, των καλοκαιρινών μας αναμνήσεων, σε 3 μοντέρνες εκδοχές
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.