search
ΚΥΡΙΑΚΗ 03.08.2025 22:21
MENU CLOSE

ΕΛ.ΑΣ.: 11 νεκροί και 703 τραυματίες σε 531 τροχαία μόνο τον Ιούλιο στην Αττική

02.08.2025 10:06
troxaio

Έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 703 τραυματίστηκαν (14 σοβαρά, 689 ελαφρά) σε 531 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, που σημειώθηκαν τον Ιούλιο, στην περιοχή της Αττικής.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαία Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας βεβαιώθηκαν 30.414 παραβάσεις από τις οποίες 280 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 616 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 48 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 2.455 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 315 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 635 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 1.282 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 2.925 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
  • 94 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Διαβάστε επίσης:

«Αλλάζουμε συμπεριφορά. Οδηγούμε με ασφάλεια» – Το μήνυμα της κυβέρνησης για την οδική ασφάλεια

H Lamborghini πούλησε 5.681 αυτοκίνητα και έβγαλε καθαρό κέρδος… 431 εκατομμύρια

Γιατί χρειάζονται προσοχή τα ελαστικά των καινούριων αυτοκινήτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 03.08.2025 22:20