search
ΠΕΜΠΤΗ 25.09.2025 09:02
MENU CLOSE

Αυθεντικά ρωσικά πιροσκί με λουκάνικο

25.09.2025 06:15
piroskiloukaniko2

Πεντανόστιμα αυθεντικά πιροσκί με λεπτή χρυσαφένια κρούστα, αφράτη ζύμη και ζουμερό λουκάνικο που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα στο σπίτι.

Το ακαταμάχητο αυτό αρτοσκεύασμα αποτελεί βέβαια μια κάπως “ανθυγιεινή” επιλογή για σνακ ή πρωινό, αξίζει όμως περιστασιακά να περιποιηθείτε την οικογένειά σας και τον εαυτό σας με αυτό.

Υλικά για τη Συνταγή

500 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

320 ml χλιαρό νερό + γάλα (160ml + 160ml)

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

4 κουταλιές της σούπας ήπιο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

6 γραμμάρια ξερή μαγιά στιγμής

Για τη γέμιση

Λουκάνικα

Άφθονο σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Αρχικά ετοιμάστε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ζεστό γάλα και το νερό, προσθέστε τη ζάχαρη και τη μαγιά και αφήστε να σταθεί για 10-15 λεπτά (μέχρι να αφρίσει η μαγιά).

2. Ρίξτε τις 4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο, το αλάτι και το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια μαλακή και ελαφρώς κολλώδη ζύμη.

3. Σκεπάστε το μπολ με μια πετσέτα ή πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό μέρος (π.χ. σε φούρνο προθερμασμένο στους 40ο C για 30-40 λεπτά).

4. Λαδώστε καλά την επιφάνεια εργασίας και τα χέρια σας με λίγο σπορέλαιο και χωρίστε τη ζύμη σε ίσες μπάλες (περίπου στο μέγεθος ενός αυγού). Ζυμώστε καλά κάθε μπάλα, ανοίξτε την με τα χέρια σας σε πλακέ δίσκο και τοποθετήστε ένα λουκάνικο στο κέντρο. Κλείστε καλά, σφραγίζοντας τις ενώσεις.

5. Βάλτε τα πιροσκί σε ένα ζεστό (αλλά όχι καυτό) τηγάνι που έχετε γεμίσει με άφθονο σπορέλαιο. Γυρίστε τα μετά από 30 δευτερόλεπτα, ώστε να φουσκώσουν ομοιόμορφα. Τηγανίστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Έπειτα τοποθετήστε τα σε πιατέλα που έχετε στρώσει με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί η περίσσεια λαδιού.

Διαβάστε επίσης:

Γαλατόπιτα τάρτα (Φλαν αλά παριζιέν)

Μπριζόλες χοιρινές (λαιμού) με σκόρδο, λεμόνι και δεντρολίβανο, στο τηγάνι

Ρυζόγαλο με στρώσεις καραμελωμένου ζαχαρούχου (dulce de leche)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.09.2025 08:57