ΤΡΙΤΗ 30.09.2025 18:07
MENU CLOSE

Νάξος: Μόνιμη περίφραξη στην Πορτάρα - Έκανε πίσω ο δήμος στο δικαστήριο

30.09.2025 14:28

Τέλος φαίνεται ότι μπαίνει στο… σίριαλ της προστασίας της περίφημης Πορτάρας στη Νάξο, με το υπουργείο Πολιτισμού να ανακοινώνει ότι στο μνημείο μπήκε μόνιμη περίφραξη για την προστασία του.

Εν πάση περιπτώσει, μετά από κόντρες και αντεγκλήσεις των δύο πλευρών, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι «στις 29/09/2025, επρόκειτο να συζητηθεί ενώπιον του Πρωτοδικείου Νάξου, η αίτηση του Δημάρχου Νάξου κατά του Υπουργείου Πολιτισμού, με αίτημα την άμεση απομάκρυνση της προσωρινής περίφραξης του Μνημείου του Ναού του Απόλλωνα (Πορτάρα), στη νησίδα Παλάτια της Νάξου. Ωστόσο, ο Δήμος Νάξου δήλωσε στο ακροατήριο του Πρωτοδικείου, ότι παραιτείται από την αίτησή του, με αποτέλεσμα να καταργηθεί η δίκη, χωρίς να εκδοθεί η – προφανώς απορριπτική σε βάρος του Δήμου – δικαστική απόφαση».

Προσθέτει δε ότι «από την 26η/09/2025, η Εφορεία Αρχαιοτήτων, νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ολοκλήρωσε το έργο της μόνιμης περίφραξης, όπως εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού,μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Δηλαδή, το Υπουργείο Πολιτισμού υλοποίησε το έργο, όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί εξαρχής, αφού όμως έλαβαν χώρα ασύγγνωστες συλλήψεις στελεχών της αρχαιολογικής υπηρεσίες, άσκοπες αντιδικίες και περιττές ενέργειες, οι οποίες διατάραξαν τη συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού με τη Δημοτική Αρχή της Νάξου».

Διαβάστε επίσης

Παρμενίων 2025: Σειρήνες και καμπάνες θα ηχήσουν σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης

Συγκλονιστική κατάθεση της χήρας του Σήφη Βαλυράκη: «Ήταν σφαγιασμένος – Τον προκάλεσαν και τον δολοφόνησαν» (video)

Πυροβολισμοί στη Δροσιά: «Ο δράστης προσπάθησε να τον αποτελειώσει» – Τι λένε μάρτυρες για το παρολίγον φονικό

ΤΡΙΤΗ 30.09.2025 18:04
Exit mobile version