ΤΕΤΑΡΤΗ 22.10.2025 13:20
MENU CLOSE

Μαλακά μπισκότα μήλου, της στιγμής

22.10.2025 06:35

Μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για μαλακά μπισκότα μήλου, ιδανικά για πρωινό ή σνακ, που ετοιμάζονται σε 30 λεπτά και θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση του τραταρίσματος ενός ξαφνικού επισκέπτη. Μπορείτε να τα σερβίρετε πασπαλισμένα με αχνοζάχαρη και κανέλα ή να τα περιχύσετε με ένα απλό γλάσο λεμονιού και άχνης.

100 γραμμάρια ζάχαρη

80 ml σπορέλαιο

350 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Το χυμό από το παραπάνω λεμόνι (για ράντισμα των μήλων)

2 μήλα, κομμένα σε μικρά κυβάκια

Αχνοζάχαρη για το πασπάλισμα

Κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

1.Πλύντε και ξεφλουδίστε τα μήλα, κόψτε τα σε κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μπολ με λίγο νερό και το χυμό από 1 λεμόνι.

2.Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με ένα πιρούνι, προσθέστε τη ζάχαρη, το λάδι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ενσωματώστε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ) ή ένα κουτάλι.

3.Στραγγίξτε τα κομμάτια μήλου (κρατήστε το υγρό για το γλάσο, αν επιθυμείτε) και προσθέστε τα κι αυτά στο μίγμα, ανακατεύοντας με τη μαρίζ.

4.Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις.

5.Πάρτε μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα και τοποθετήστε την στο στρωμένο ταψί, σχηματίζοντας έτσι ένα ακανόνιστου σχήματος μπισκότο. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και για την υπόλοιπη ζύμη.

6.Ψήστε τα μπισκότα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρετέ τα από τον φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή περιχύστε τα με ένα πρόχειρο γλάσο άχνης και το χυμό λεμονιού που έχετε κρατήσει από το στράγγισμα των μήλων.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολη συνταγή για κοτόπουλο ποπ κορν

Κρέπες – φωλιές με τηγανητά αυγά μάτια

Απλό και πανεύκολο γαλλικό κέικ μήλου

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.10.2025 13:19
Exit mobile version