ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.10.2025 14:51
MENU CLOSE

Σερβία: Πυροβολισμοί και φωτιά έξω από τη Βουλή - Ένας τραυματίας, συνελήφθη ο δράστης (videos)

22.10.2025 13:24

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από τη βουλή της Σερβίας και συγκεκριμένα στον χώρο όπου βρίσκεται η κατασκήνωση των υποστηρικτών του προέδρου της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

— Dobrica Veselinović (@dobrinacelnik) October 22, 2025

Σε μία σκηνή ακούστηκαν πυροβολισμοί και ένα άτομο εξήλθε κουτσαίνοντας, φέροντας τραύμα στο πόδι. Στην συνέχεια επενέβη η αστυνομία, αφόπλισε και συνέλαβε τον δράστη.

Κατά την διάρκεια των πυροβολισμών ξέσπασε φωτιά στην σκηνή που επεκτάθηκε γρήγορα και σε δεύτερη σκηνή. Με την παρέμβαση της πυροσβεστικής η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το επεισόδιο και το μόνο στοιχείο που μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ είναι ότι ο τραυματίας είναι 57 ετών.

Η κατασκήνωση στην λεωφόρο μπροστά από την βουλή και στο πάρκο του προεδρικού μεγάρου στήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από φοιτητές που υποστηρίζουν τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς και αντιτίθενται στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις. Στον ιδιόμορφο αυτόν καταυλισμό το κυβερνών κόμμα διοργανώνει συνεχώς εκδηλώσεις υποστηρικτών του. Η αντιπολίτευση και οι φοιτητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι «πρόκειται για ένα στρατόπεδο εγκληματικών στοιχείων που στήθηκε από το καθεστώς Βούτσιτς για εκφοβισμό όσων διαδηλώνουν εδώ και 11 μήνες κατά της διαφοράς και της αδιαφάνειας».

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια των πυροβολισμών σε εξέλιξη βρισκόταν συνεδρίαση της βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σάντσεθ «σβήνει» τον Φράνκο – Απομακρύνει τα σύμβολα της δικτατορίας από τους δημόσιους χώρους

Ουγκάντα: 46 οι νεκροί από τη φονική καραμπόλα με λεωφορεία – Το λάθος της αστυνομίας στον αρχικό απολογισμό (photos)

Ανάλυση BBC: Γιατί ο Τραμπ πέτυχε πρόοδο στη Γάζα, αλλά όχι με τον Πούτιν για την Ουκρανία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.10.2025 14:49
Exit mobile version